click aici

Occident vs Orient

Occident vs Orient

Cu foarte mult timp in urma cei ce au parcurs drumul din Occident, cel autentic, spre Orient, au remarcat si notat in jurnalul de calatorie o trecere de la civilizatie la un sistem de valori straniu, de neconceput pentru majoritatea oamenilor.

Straniu, adica neinteles, pentru ca si astazi Orientul are o aura de mister, deseori de nepatruns. Iar cum un lucru este neinteles, in mod firesc inspira teama, o spaima deloc intamplatoare in lumea occidentala, majoritatea asociaza un arab cu „nebunul cu bomba!”. Din pacate el exista, cazuri extreme, foarte numeroase, stau marturie a unei forme de fanatism religios dus la extrem. A enumera aici toate atentatele infaptuite in numele lui Allah, nu are sens, sunt foarte multe, insa nu este mai putin adevarat, asemenea acte exista in toata lumea, de multe ori razboiul ajunge sa capete aspecte ciudate, iar victimile, de cele mai multe ori, nevinovati. Realitatea este alta, in pofida „prieteniei” afisate, lumea occidentala nu indrageste lumea orientala. Dar de ce, de unde aceasta respingere?

occident

Fanatismul? Sa fie asta unul din motivele acestei respingeri? Da! O trecere in revista a acelei parti de lume te duce usor cu gandul la un fanatism religios aparte, toate aspectele omului musulman, aspectele cotidiene, au impletituri cu religia. Iar asta este tocmai definitia fanatismului! Portul, mancarea, casatoria, toata viata, are puternice influente religioase. Ati auzit in lumea musulmana de atei? .hm. Nu, iar asta spune multe. Aparent, mult mai credinciosi, inraiti in credinta lor, insa, asta sa fie o „calitate” a unui credincios? Nu, in mod cert, crestinismul din intunecatul ev mediu este un exemplu. Insa asta a fost cu sute de ani in urma! Alt aspect, exista libertate in Orient? Aici, in lumea civilizata poti urla in gura mare ca „nu exista Dumnezeu”, dar acolo? In niciun caz, sfarsesti linsat!

Occident vs Orient dar de ce, de unde aceasta respingere?

Asta este si un alt aspect, al tolerantei, al liberei exprimari. In lumea, sa o numim libera, vezi des diversi exaltati ce umbla din usa in usa pentru a converti lumea la o oarecare religie. Dar acolo, risca cineva „misiunea” asta? Nu, categoric, riscurile fiind majore. Ce ne mai sperie? A, da, cand o intreaga lume devine inerta si cade in rugaciune, asemenea unor roboti, nu mai aud, nu mai vad.. Exista state in lumea araba ce au depasit bariera orientului pur, cumva fiind mai aproape de libertatile si valorile occidentale, insa mai pastreaza franturi, mai ales in ceea ce inseamna toleranta la nivel de fapt, se stie, barbatii au mai multe drepturi decat femeile, un fapt de necontestat. Normal sa condamne acest aspect Occidentul? Da, cumva este similar cu condamnarea comunismului din Corea de Nord!

Guest Post by Ruoni

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.
LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Despre ventilatoare axiale de perete

Atunci cand ne gandim la un ventilator, ne vine in minte o senzatie racoroasa pe care ne-o ofera un astfel

Uleiul de cocos, bun in orice situatie

Pana anul acesta nu am facut altceva decat sa consumam ceea ce consumam de obicei, aceleasi alimente zi de zi,

Dureri de spate? Nuuu!!!!

Eeeeeiii, pana acum cateva saptamani ma credeam Iron Man, adica nu aveam nici macar o durere de spate, de articulatii


Tags assigned to this article:
occidentoccident vs orientorient

1 comment

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte