click aici

Arta este realitatea

Arta este realitatea

Arta – o placere gratuita de care se bucura artistul, prin actul creativ si iubitorul de arta, prin experienta unica a receptarii.

masajul

Traim mai tot timpul intre parametrii concreti ai realitatii noastre imediate. O stare de fapt cat se poate de inspirata, de altfel, in calitatea ei de conditie de supravietuire: concretul este mult prea aglomerat si presant ca sa-l putem ignora pur si simplu. Suntem de cele mai multe ori realisti din inertie. Insa, cu atat mai mult cu cat realitatea ni se impune fiecaruia in parte fara drept de apel, ce poate fi mai valoros decat experienta fugara a unei alte- realitati- traita in fata unui film, a unei picturi, a unei piese de teatru? Experienta oricarei forme de arta este una pur individuala. Cand ne uitam la o piesa de arta, de orice fel ar fi ea, stim ca ceea ce traim este unic, personal, stim ca acelasi mesaj artistic rezoneaza diferit in ochii si sufletul fiecarui privitor.

Si mai stim ca acelasi mesaj artistic deschide mii, milioane de porti spre lumi nebanuite. Arta este creatoarea celui mai mare numar de lumi imaginare. Si nu in ultimul rand, eu cred ca valoarea artei sta, mai presus decat orice, in faptul ca rezoneaza in primul rand cu sufletul.Arta se simte si se traieste. Pur si simplu. Fara scopuri imediate. Iar daca esti un iubitor al artei stii despre ce vorbesc. Mai mult, poate ne impartasesti o experienta recenta (sau mai putin recenta) in care un act artistic ti-a indulcit sau inaltat ziua.

Ca un feedback am primit:

In realitate arta “costa” extrem de mult, creatia costa, admiratia costa, iar uneori valoarea artei este data de pret, corect sau incorect uneori. Desigur, poti admira arta in multe locuri, insa asta este “cu pipeta”, limitat in timp, lucru ce limiteaza si patrunderea in esenta artei.
 Minunat este atunci cand iti permiti arta cu adevarat, departe de superficialul minutelor in fata unui tablou. Insa putini isi permit… Asta nu inseamna ca nu simt arta, insa “a aprofunda” presupune mult mai mult. Insa arta nu este doar pictura, poezia este tot o forma de arta, una mai accesibila. – Cristian

Astfel, din tot amalgamul asta de arta buna sau mai putin reusita, “ciupim” fiecare cat putem si cum putem. “Cum si cand”, pentru ca traim timpuri in care goana dupa “a face bani” a devenit o arta ce permite accesul la…arta? Poate ca da.

LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Parior cu Betindex

  Multi dintre prietenii mei joaca la pariuri sportive, asa ca am decis sa incerc si eu, mai ales ca

Eleganta…. frantuzeasca

Cred ca nu exista femeie pe lumea asta care sa nu fie de acord cu mine atunci cand spun ca

Tiled Gallery Post Format

Quickly recaptiualize multifunctional architectures whereas professional methodologies. Dramatically envisioneer installed base technologies via client-based ROI. Distinctively architect equity invested methodologies


Tags assigned to this article:
actul creativartaartistrealitate

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Leave a Reply

Skip to toolbar