4 ponturi pentru plata ratelor la timp

rate la banca

Plata ratelor la timp trebuie sa reprezinte una dintre prioritatile persoanelor cu datorii care vor sa evite deschiderea unui dosar de executare silita. Rambursarea datoriei devine mai usoara atunci cand bugetul lunar este gestionat corect si se fac economii pentru situatii neprevazute.

Pentru a ramane pe linia de plutire din punct de vedere financiar si a nu reduce drastic din cheltuielile esentiale, se pot utiliza diferite tactici si strategii care sa asigure plata ratelor la timp.

Strategiile de rambursare a datoriilor la timp previn executarea silita

Executarea silita este procedura de care se feresc toti cei care au rate. Pentru a nu se regasi in aceasta ipostaza neplacuta, este necesara identificarea unor mijloace de a plati ratele la timp.

Urmatoarele sfaturi de la KRUK le pot fi de folos celor care vor sa ramburseze datoriile si sa stea departe de penalizari si procese care nu fac altceva decat sa consume timp, energie si in cele din urma alti bani:

  • respectarea bugetului: incadrarea in buget este cruciala pentru a rambursa datoriile la timp. Inainte de toate, se va calcula bugetul lunar intr-o maniera cat se poate de precisa, prin introducerea veniturilor si a cheltuielilor. Atentie! Cheltuielile mici, precum mesele periodice in oras sau minivacantele, nu trebuie omise in calcularea bugetului. Ulterior, avand o planificare a veniturilor, respectarea bugetului devine mai usoara pentru ca se evita cheltuielile suplimentare;
  • economisirea banilor: economisirea de bani poate parea o provocare atunci cand exista datorii, insa nu este imposibila. Cu un buget bine planificat, se pot reduce costuri acolo unde este posibil. Chiar si o suma foarte mica pusa deoparte lunar poate face diferenta atunci cand apar dificultati in rambursarea datoriilor;
  • realizarea unui plan de rambursare a datoriei: odata ce se obtine o imagine clara a felului in care se cheltuiesc lunar banii, o persoana poate sa planifice mai usor rambursarea datoriilor, determinand inclusiv cati bani trebuie sa economiseasca in fiecare luna pentru a avea intotdeauna disponibila o suma in situatii de urgenta;
  • identificarea unor surse de venituri suplimentare: in cazul persoanelor care nu au un program foarte incarcat, o activitate suplimentara care sa aduca bani ar putea fi o idee inspirata. Banii castigati pot fi economisiti sau pot fi alocati pentru plata ratei.

Plata ratelor la KRUK este simplificata prin solutii personalizate

Plata ratelor la KRUK este simplificata considerabil prin abordarea individuala, ceea ce se traduce prin identificarea unor solutii care sa corespunda nevoilor financiare ale clientului cu datorii. Procesul de rambursare a unei datorii este diferit de la o persoana la alta, deoarece veniturile si cheltuielile sunt distincte pentru fiecare gospodarie, ceea ce impune o abordare pro-client.

Avand la dispozitie optiunea de a plati rate ajustate conform posibilitatilor financiare, clientii cu datorii pot evita consecinte pe care le-ar putea atrage intarzierile repetate in plata datoriei si nu sunt nevoiti sa faca eforturi suplimentare pentru a-si  modifica bugetul lunar.

Asadar, plata ratelor la timp se poate concretiza prin disciplina si conturarea unui plan care sa serveasca drept instrument de evaluare a bugetului si cheltuielilor care sa reflecte posibilitatile de economisire a banilor.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns