Vrei sa lucrezi si sa castigi bani de acasa? In acest caz, probabil stii deja faptul ca un website te va ajuta sa-ti indeplinesti scopul intr-un timp mai scurt. Internetul a evoluat foarte mult in ultimii ani, astfel incat oricine isi poate construi acum o prezenta solida si sa ajunga la potentiali clienti. Iata cateva idei pentru a-ti spori veniturile dupa ce achizitionezi servicii de web hosting!
Marketing afiliat
Intr-un astfel de business, banii pe care-i castigi provin din comisioane. Ideea este sa incepi un blog, apoi sa publici recenzii despre produsele si serviciile altor companii. Ulterior, vei introduce link-uri unice, ce te vor ajuta sa inregistrezi toate vanzarile efectuate. Comisioanele oferite variaza in functie de companie si de nisa. Cartile, hainele, electrocasnicele si alte produse fizice sunt usor de vandut, dar implica anumite costuri de productie si nu te ajuta sa castigi foarte mult. Pe de alta parte, programele software iti permit sa obtii chiar si peste 30% profit la fiecare achizitie. De asemenea, poti promova pe serverul de web hosting cursuri digitale. In acest mod, vei reusi sa-ti construiesti o sursa de venit pasiv suplimentara cu un numar redus de vanzari.
Servicii digitale
Skillurile digitale sunt inca foarte cautate, deoarece brandurile de pe internet au nevoie in permanenta de continut. Asadar, daca stii cum sa scrii articole, sa realizezi website-uri sau sa editezi videoclipuri, aceste lucruri sunt un punct bun de plecare pentru o cariera in freelancing. Pe langa prezentarea serviciilor, este recomandat sa dispui de sample-uri inca din prima zi. Acestea pot fi construite in mod gratuit pentru 3-5 clienti, fiindca asa vei reusi sa-i aduci mai usor pe ceilalti.
Reseller de hosting
Dezvoltarea unei firme de web hosting implica investitii destul de mari, deoarece ai nevoie de un echipament performant si trebuie sa dispui de un centru de date cu resursele necesare pentru rularea serverelor. Pe de alta parte, poti incepe o afacere de acest tip mai usor daca alegi sa devii reseller. Acest lucru presupune sa imprumuti din resursele brandurilor deja existente, in schimbul unei taxe lunare. Prin revanzarea serviciilor de hosting sub brandul propriu vei reusi sa atragi o baza de clienti initiali si sa-ti sporesti venitul. Un website construit pentru acelasi scop poate fi realizat rapid, deoarece nu ai nevoie decat de o tema specifica si de un program prin care sa automatizezi procesul de plata. Poate ca nu poti concura direct cu brandurile mari, insa nu te opreste nimeni sa alegi o subnisa ca punct de plecare. Spre exemplu, te poti adresa doar proprietarilor de afaceri locale sau celor care vor sa construiasca un site WordPress. In acest mod, vei iesi in evidenta si te vei putea extinde mai rapid.
Podcasting
Daca-ti plac materialele audio, poti incepe un podcast pe serverul de web hosting si sa-l monetizezi intr-un mod similar cu un blog. Vei avea nevoie de un echipament de calitate, precum si de o strategie prin care sa te promovezi. Una dintre cele mai eficiente metode pentru a atrage o audienta masiva este sa discuti cu persoane ce au autoritate in industria in care activezi. Podcasturile au crescut in popularitate de-a lungul timpului, iar o parte dintre acestea dispun constant de sponsori si advertiseri. De asemenea, in Romania, competitia nu este atat de mare pe acest tip de continut. Avantajul principal al unui podcast consta in faptul ca vei crea conexiuni ce ar fi imposibil sa le ai in alt mod. Pe langa asta, vei putea vinde produse si servicii proprii ascultatorilor.