Cum sa iti alegi sistemul de alarma wireless?

sisteme-de-alarma

O data cu trecerea la sistemele de alarma wireless, parca nu mai este atat de usor sa iti alegi o alarma. Toate aduc functii noi si revolutionare, insa in mare parte au devenit foarte asemanatoare. Desi si-au pastrat rolul de alarma, partea de conectivitate s-a schimbat. Mai nou, sistemele de alarma sunt si wireless si va permit o comunicare mai simpla si de la distanta. Astfel ca puteti afla oricand direct de pe telefon daca aveti probleme. Noi va venim in ajutor si va invatam cum sa va alegeti sistemul de alarma dupa noile criterii.

  1. De interior sau exterior?

Una din principalele intrebari este locul unde amplasati alarma. Cele pentru interior, cum sunt majoritatea, sunt mai accesibile. Se monteaza in casa si nu trebuie lasate afara la temperaturi extreme sau in ploaie. Cele pentru exterior, cam rare insa exista, dispun de certificare IP66 sau 65 si sunt rezistente la apa, praf, vant si temperaturi extreme. Acestea sunt mai scumpe. Dar senzorii si centrala pot fi amplasati in zone precum curti, balcoane, terase etc. Senzorii care se monteaza pe usi trebuie sa reziste la frig sau la apa, la fel si centrala.

  1. Dimensiunea incaperii

Foarte important este si incaparea sau zona pe care doriti sa o protejati. Pentru un apartament sau o garsoniera, un kit standard este suficient. Nu este nevoie de foarte multi senzori aici, asa ca si pretul final este mai mic. Puteti opta pentru o solutie foarte ieftina care sa va ofere doar stricul necesar.  Dar pentru o casa mai mare cu mai multe incaperi, s-ar putea sa fie nevoie sa achizitionati senzori suplimentari.  In pachet se ofera in general un singur senzor sau doi, iar restul se achizitioneaza separat. Mare grija cand doriti sa cumparati senzori noi, incercati sa fie de la acelasi producator si sa fie compatibili cu centrala voastra.

  1. Tipul de senzori necesari

Cum va spuneam si mai sus, senzorii sunt diversi si ii alegeti dupa necesitate, pe langa cei standard din kit. Aflati ce tip de senzori sunt compatibili cu centrala si cat poate aceasta sa suporte. De obicei citeste 50 de senzori, insa unele centrale pot sa citeasca chiar mai mult de atat. In functie de modul de lucru puteti opta pentru senzori de fum, senzori de apa, de geam spart, senzori de miscare, de caldura etc. In pachet este oferit in general un singur senzor, cel de miscare, si cativa contacti magnetici pentru usa. Sunt suficienti pentru sistem de alarma de apartament, insa pentru o suprafata mare nu mai este deloc suficient.

image002

  1. Concluzia

Desi cunoasteti toate aceste aspecte, poate sunt si alti factori care va influenteaza. Pentru ca nu putem sa cunoastem fiecare necesitate, am ales, impreuna cu www.SKUT.ro sa prezentam cele mai comune probleme. Cu siguranta va pot influenta si alti factori, de aceea va recomandam sa intrebati cu incredere un specialist atunci cand va aflati in magazin. Mentionati punctele de mai sus si oferiti extra detalii pentru ca specialistul sa va ofere cel mai bun sistem de alarma pentru preferintele voastre.

Salvează

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns