Windows 10 – la ce sa ne asteptam de la actualizarea versiunii din 2004

Daca te pregatesti sa instalezi versiunea actualizata din 2004 a Windows 10 iti spunem in cele ce urmeaza ce te asteapta.

Nu, nu este un vis. Suntem in 2020 si Microsoft este pe punctul sa publice…Windows 10 din 2004? Nu, nu este o greseala de tastare si nu, nu suntem prinsi intr-o distorsiune temporala din deceniul precedent. Ultima actualizare a functionalitatilor Windows 10 de la Microsoft urmeaza aceeasi sintaxa de denumire ca si precedesorii sai (versiuni 1809, 1903, 1909, etc). Microsoft prevedea sa comercializeze versiunea 2004 in aprilie 2020 (anul -20, luna -4) de unde si confuzia inevitabila.

Oricum ar fi, actualizarea Windows 10, versiunea 2004, build 19041.207 este acum disponibila pentru initiatii in Windows. Pe langa denumirile cel putin derutante, aceasta actualizare vine cu o multime de noutati. Conform noilor reguli de Windows Update, versiunea 2004 este facultativa pe un PC care executa deja una din actualizarile din 2019.

Ce se schimba. Versiunea din 2004, cunoscuta sub numele de versiunea 20H1 este disponibila in avanpremiera de multa, multa vreme, mai precis de aproape un an. Este completa din decembrie 2019. Poti instala versiunea publica de Windows Update atunci cand ti se propune pe PC-ul tau sau poti merge direct pe pagina de descarcare a Windows 10 unde va inlocui in curand actualizarea din noiembrie 2019. De notat este faptul ca unele functionalitati pe care Microsoft le-a listat in acest document cum ca urmeaza sa faca parte din actualizarea versiunii 2004 sunt deja aici, cel putin conform unor teste efectuate cu un PC functionand sub Windows 10 versiune 1909. Aceasta lista cuprinde noile functionalitati ale aplicatiei Calculator precum si o serie de schimbari importante in aplicatia Your Phone.

Actualizarile versiunii 1909 anunta in egala masura o serie de schimbari importante si pentru Cortana, separand-o complet de cautarile Windows. Poti vedea si alte schimbari aduse pentru Windows Search in casuta de search Windows. Microsoft sutine ca a facilitat utilizarea discului de catre indexatorul Windows Search pentru a raspunde unor plangeri de lunga durata conform carora acesta din urma este mult prea agresiv.

Versiunea finala cuprinde in egala masura o noua linie sub parametrii Windows Specification in pagina System&About.

Daca folosesti functia “birouri virtuale” spre exemplu, nu mai esti obligat sa folosesti numarul emis de catre sistem pentru aceasta aranjare de ferestre. Poti modifica parametri Desktop 1, Desktop 2 si asa mai departe pentru nume mai semnificative. Apasa pe tasa Windows+Tab dupa care pe New Desktop si da click pe eticheta de deasupra.

Poti vedea acum si temperatura GPU pentru placa video fara sa fii nevoit sa instalezi un program tert. Performance indica acum tipul de hard disk (SSD, USB) pentru perifericele de stocare.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns