Un gainar

Un batran Capitan de Politie povestea in memoriile sale o intamplare din tinerete. Tanar fiind, dornic de afirmare, era mereu primul in acceptarea unei misiuni, asta pana cand colegii i-au facut o farsa de toata frumusetea.

hotiSi cum Comandantul de atunci era in cautarea unui voluntar pentru operatiunea „cimitir”, tanarul a fost impins de colegi in fata. Toate bune si frumoase pana aici, tanarul isi intalneste capitanul la orele 23 in barul de langa cimitir si plin de zel raporteaza: „sa traiti, va aduc la cunostinta ca am intors locul pe dos, nu am dat de Cimitir!”…. la care comandantul: „care Cimitir mai baiete?”…”Cimitir sefu’, hotul de gaini!”. La care superiorul, cu un zambet in coltul gurii, spune: „mai baiete, nu despre gainarul ala de Cimitir este vorba, colegii ti-au facut o farsa, este „Operatiunea Cimitir”, vrem sa il prindem pe nebunul ala ce inteapa mortii in miez de noapte!” Si tanarul politist a albit, intr-adevar, exista un epileptic ce intepa mortii la miezul noptii, la sfatul unei vrajitoare, ca numai asa putea sa scape de epilepsie. A fost o farsa.

Insa gainarul penal nu este o farsa, unul sau mai multi, in general mai multi, ajung sa faca temnita grea pentru…o gainarie. Furturi marunte, inutile, talharii in forma agravanta pentru sume derizorii, sau chiar pentru un borcan cu gem! Bine, dar ce dracu este in mintea unui asemenea individ ce ajunge in temnita pentru un telefon mobil? Tu ce crezi?

Si mai este un aspect aici, in multe cazuri „o gainarie”, infractiunea, este realizata cu violenta, nu o data victima necesitand zile bune de spitalizare, asta pentru… nimic! Nimic aparent, pentru ca juridic treaba asta are un nume: talharie! Si se pedepseste aspru. Merita o gaina intre 5 si 8 ani de inchisoare?  Dar furtul a 20 de lei?  Nu? In regula, atunci ce este in mintea acestor gainari?

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns