United of Manchester

United of Manchester nu este nimic altceva decat un club de fotbal din batranul Albion, insa ceva il face sa fie cu totul special. Este o poveste de viata, dezamagire si speranta, sacrificiu dus la extrem cu pasiune, nu in ultimul rand, un protest al omului simplu la societalea in care traieste, United of Manchester, un vis devenit realitate.

Manchester_United_FC_crest.svgPovestea United of Manchester poate fi, cred, povestea oamenilor obisnuiti de pretutindeni. Oameni care, pe langa familie, prieteni sau slujba, au o pasiune, una speciala. In cazul asta, este pasiunea pentru fotbal, insa daca pasiunea se numeste „drumetia pe munte”, poarta acelasi nume, pasiune. Insa cu cativa ani in urma ceva s-a schimbat, acel om simplu a simtit ca ceea ce numea el pasiune sa transformat in…altceva ce nu-i mai apartine

Celebrul club de fotbal Manchester United a fost vandut unor „bogatasi” americani, fratii Glazer. Si, ca orice afaceristi, au transformat clubul in societate pe actiuni, neaparat profitabila!!! Incet dar sigur, pentru omul obisnuit, suporterul patimas, pentru acesta esenta a disparut, bucuria spectacolului a fost inlocuita cu un scaun moale ce costa peste 100 de lire sterline / meci, totul pentru profit. Este drept, performantele ultimilor ani exista, insa parca s-a pierdut ceva, bucuria jocului, familia, esenta ce il face pe acel om sa vina sambata de sambata, ani la rand, la stadion. Asta, dar si orgoliul britanic, mereu in concurenta cu americanul, in orice situatie. Reactia?

Reactia a fost uluitoare, un exemplu fantastic de unitate ce rar gasim in lume. 10000 de suporteri si simpatizanti ai echipei Manchester United, oameni simpli, au pus fiecare 1 lira si…au infintat clubul de fotbal United of Manchester, clubul lor, al suporterilor! Inceputul a fost foarte greu, in liga a X a de amatori, cu un stadion luat in chirie, acest club, United of Manchester, a inceput lungul drum al performantei. Presedinte al clubului? Un suporter! Actionari? Suporterii! Viitori actionari? Cine doreste! Dar cu un amendament, nimeni nu poate avea mai mult de o actiune la club, nimic altceva decat garantia ca acest club va ramane mereu al oamenilor obisnuiti si nu va cadea pe mana cui nu trebuie.

Si, ceea ce parea o nebunie, un vis imposibil, a devenit o frumoasa realitate. In prezent, United of Manchester, este in liga a 7 a, dupa promovari succesive, are un mic stadion propriu, o televiziune proprie, o revista a clubului, dar, mai important, este locul in care familii intregi vin, cu mic, cu mare, la stadion, socializeaza, leaga prietenii, participa la tot ceea ce se numeste United of Manchester. Povestea clubului englez, poate vine din fotbal, dar parca trece cu mult granita acestui sport. Este o poveste de cutezanta, vointa si fanatism. Insa nu un fanatism bolnav si obtuz, ci unul benefic, urmarirea scopului pana la realizarea lui! Scopul? Orice! Nimic nu pare sa fie imposibil, important insa este sa vrei si sa intraznesti! Altfel, cum sa poti schimba ceva in propria ta viata sau in societate?

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns