Tips & tricks in alegerea unei firme de web design

O firma de web design trebuie sa impresioneze inca de la prima vedere, chiar cu propriul site, deci daca in propria lor pagina nu gasim lucruri interesante si atractive, care sa imbine designul inovativ cu tehnologia moderna, facand un site web care sa tina vizitatorul acolo si sa duca spre finalizarea unor obiective concrete (de la lead pana la incheierea unei tranzactii, aunei achizitii, a unui mesaj sau solcitare de oferta), usor de parcurs, cu informatie consistenta, trebuie sa revenim la cautarea initiala.

Scopul final este de a obtine rezultate vizibile in partea de crestere a traficului, de fidelizare a vizitatorilor si transformarea acestora in utilizatori sau clienti constanti, sau chiar in parteneri de afaceri.

Cat costa un site web?

Nu se pot da cifre concrete, dar se spune ca suma ar trebui sa fie direct proportionala cu asteptarile noastre din punct de vedere calitativ. Investitia poate diferi foarte mult in functie de cel sau cei care ofera si presteaza acest tip de serviciu, in general existand un punct de minim in ofertele venite de la freelanceri si cele mai consistente preturi venind de la agentii specializate, care pot acoperi fiecare tip de serviciu cu cate un departament.

In functie de buget, ar trebui sa ne interesam si de posibilitatea achizitionarii si altor servicii complementare, precum hostingul sau promovarea si optimizarea ulterioara, intrucat este indicat ca cel care a realizat site-ul sa se poata ocupa in continuare de partea de mentenanta si de implementare facilitati legate de optimizare si eficientizare cod,intrucat acesta este deja bine cunoscut.

Trebuie sa stim daca tarifarea va fi orara sau pe proiect si care varianta ne avantajeaza mai mult, de aceea este indicat sa solcitam pana la 10 – 15 oferte de la tot atatea companii care au trecut deja de filtrul anterior, cel al posesiei unui site placut, precum si un portofoliu impresionant.

firma-de-web-designTrebuie sa stim dinaintea semnarii unui contract toate costurile si daca ar mai putea avea loc fluctuatii sau extra-solicitari de tarifare. Nu este indicata achitarea facturii complete dinainte, ci este chiar recomandata plata unui avans de 20 pana la 50 la suta din totalul facturii, la semnarea contractului.

Cu cine lucram si cine se va ocupa de site-ul nostu?

Este un motiv de incredere faptul ca respectiva companie are afisate in site toate datele firmei – adresa, telefoane, date fiscale, precum si echipa din care este alcatuita, cu competentele fiecaruia sintetizate (ideal ar fi sa nu apara eterna exprimare “suntem o echipa tanara, dinamica…”). Este bine sa ramanem in contact uleterior semnarii contractului si pe perioada desfasurarii proiectului chiar cu persoana sau persoanele care se ocupa in mod direct de dezvoltarea si crearea site-ului, astfel sa putem remedia rapid orice neajuns sau dezvoltare necorespunzatoare.

In general, am observat tendinta si rata de succes ridicata daca se poate merge pe recomandari – cu siguranta o cunostinta are un site realizat la o firma de serviciile careia a fost multumit, dar si care a contribuit si cu alte servicii precum gazduire, inregistrarea domeniului, uploadul pe FTP, realizare setari server side, activitatile care aduc mai mult trafic organic targetat pe site precum optimizarea si promovarea ulterioara a site-ului nostru.

Avand aceste date la indemana, vom avea cu siguranta o colaborare reusita!

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns