click aici

Teribilismul generatiei noastre


Stiti… Eu incerc mereu sa inteleg ce este frumusetea fizica, ce semnificatie are ea, dar si intre ce limite se incadreaza? Aseara, intr-o emisiune numita TABOO, pe unul din cele mai indragite de mine dintre canalele tv – National Geographic, am urmarit ceva ce nu numai ca mi-a repugnat, dar literalmente eram atat de oripilat, incat m-au cuprins fiorii groazei.

Niste oameni ca mine si ca voi, au ajuns cu „impodobirea” trupului la limite, cred eu, nu numai extreme, ci de-a dreptul grotesti, in goana teribilismului si-a dorintei de unicat. Prin asa-numitul PIERCING, au ajuns pana intr-acolo, incat sa-si taie carnea de pe trup pe viu (fara nici o anestezie!), ca sa-si introduca obiecte metalice de tot felul, inclusiv coarne! Nu cred ca mai aveau prea multe de schimbat in aspectul trupului, astfel ca unul isi scotea coarnele din cauza oprobriului public, iar o tanara abia si le instala!..Tipul care si-a extras din pielea capului coarnele, nu era primit nicaieri sa se angajeze, pentru a-si castiga existenta, asa ca a renuntat la coarne, dar ramanand cu restul arsenalului de ” podoabe” ciudate. Fata aceea insa i-a luat locul, punandu-si coarne metalice, suportand pe viu inciziile cu bisturiul! Dar si ea este somera, are viata inainte, trebuie sa se angajeze, dar odata cu acele coarne, aceasta sansa e clar ca e aproape nula!..

Tatal ei, a intampinat-o vadit oripilat si el. Fiica sa avea deja si ea, dinainte, un intreg arsenal de tatuaje si zorzoane metalice hilare pe tot trupul. Dar iubindu-si fiica, a acceptat-o asa cum era, incornorata, resemnat. Era fireasca resemnarea si nu bucuria! Fata nu mai avea sanse de angajare intr-un loc de munca prea curand, dar nici o evolutie privilegiata in cadrul societatii!… Lucrurile insa au fost impinse si mai departe! Un individ, casatorit, avand o familie in rand cu lumea, s-a hotarat ca, avand deja prea multe „bijuterii” si tatuaje pe tot trupul, nu i-a mai ramas de facut, decat sa-si innegreasca albul ochilor, injectandu-si colorant negru sub corneea ochiului! Dumnezeule! Si tot pe viu, cu instrumente nesterilizate, riscand lamentabil orbirea ireversibila! De ce? Doar din teribila si groteasca dorinta de a fi primul care se mutileaza astfel!

Te intreb pe tine, cititorule : pana unde poate fi impins absurdul teribilismului?… Cat de mult si pana unde le putem rade in nas parintilor, care ne-au nascut in firescul si naturalul speciei umane, daruindu-ne frumusetea specifica fiecaruia in parte? Cat si pana unde putem suporta oprobriul societatii, mutilandu-ne atat de oribil trupurile, doar pentru un singur si stupid scop : acela de a fi unici, de a nu ne mai ramane nici o urma din ceea ce numim trup uman…?

 

 

 

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.
LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Momentul mult asteptat – Castigatorii concursului DHost.Ro editia a – II -a

Si a luat sfarsit. A sosit momentul mult asteptat sa anunt fericitii castigatori ai editiei a – II – a

Am trecut la un alt nivel

Cumnatul meu este pasionat de masini, mai exact de masina lui, un Ford Mondeo nu foarte nou insa arata ca

Moartea: Un alt nivel?

Moartea, cu siguranta cel mai ingrozitor moment din viata fiecaruia, inevitabilul sfarsit… Mereu prezenta, parca dorind sa ne arate ca


1 comment

Write a comment
 1. Adda
  Adda 30 octombrie, 2012, 23:32

  Problema e ca in zilele noastre nu mai sunt impuse valori adevarate.
  Pur si simplu totul tine de moda, de revolta, de adolescenta etc.
  Sunt pretexte. Toate sustinerile astea in exces gen „copiii sunt neintelesi si trebuie sa se <> cumva” nu fac decat sa instige la tot felu` de rebeliuni.
  De-asta toata bazaconiile -pierce-uri, cercei de la lobul urechii pana sus, tatuaje pe te miri-unde.
  Si ei sunt in continuare…”neintelesi” si generatiile tinere o”porcarie”.

  Reply this comment

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte