click aici

Presedintele Ucrainiei se declara pregatit pentru negocieri

Presedintele Ucrainiei se declara pregatit pentru negocieri

Presedintele ucrianean Volodymyr Zelensky a respins duminica propunerea rusilor de a se intalni la negocieri la Gomel, in Belarus, subliniind ca orice alt oras i-ar conveni.

Varsovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul…am propus mai multe orase. Si orice alt oras in afara de Gomel, Belarus ne-ar conveni a spus presedintele Ucrainiei in cadrul unei videoconferinte. Volodymyr Zelensky a indicat in egala masura ca noaptea a fost dura pentru conationalii sai, cu bombardamente rusesti care a vizat, dupa parerea sa, zonele locuite.

Noaptea trecuta a fost extrem de dura conform declaratiilor presedintelui Ucrainiei, cu focuri de arma, bombardamente numeroase in cartierele locuite, cu infrastructuri civile. Aceasta delcaratie a fost facuta in cadrul unei transmisii live pe Internet.

Kremlin evoca noi negocieri

Kremlin a tinut sa dea asigurari in aceasta duminica aa este pregatit sa inceapa negocierile cu Ucraina, propunand drept loc de intalnire Gomel, Belarus, tara de unde Rusia a icneput invadarea Ucrainei. O delegatie de reprezentanti ai ministerelor Afacerilor externe, ministerul Apararii si a sosit la Belarus pentru o runda de negocieri cu Ucraina conform purtatorului de cuvant al presedintelui rus citat de agentiile nationale.

Kremlin a evocat inca de vineri negocieri insa mai multi responsabili ucrainieni au indicat faptul ca nu era vorba de o propunere serioasa, Moscova cautand sa obtina predarea Rusiei. De altfel, imediat dupa propunerea de deschidere a dialogului, presedintele Vladimir Putin a chemat armata ucrianiana sa dea o lovitura de stat si s-a referit la autoritatile tarii cu termenii de „drogati si nazisti”.

Duminica, Kremlin a recidivat. O delegatie formata din ministri ai Afacerilor externe, ai Apararii si altor servicii, oameni din cadrul Administratiei prezidentiale s-au facut aparitia la Belarus pentru a incepe negocierile cu Ucraina conform unui purtator de cuvant rus.
Presedintele Ucrainiei a mai delcrat ca Ucraina a mai participat in trecut la negocieri, la Minsk, atunci cand acesta din urma era „neutru”.

Zelensky a tinut sa sublinieze faptul ca Ucraina isi doreste pace, dialog si sfarsitul razboului, vrea sa iasa cat mai repede cu putinta din aceasta situatie dificila.

A mai tinut sa mentioneze faptul ca tara sa este gata sa negocieze in orice tara din care bombele nu sunt lansate impotriva tarii pe care o conduce. Doar astfel negocierile pot fi sincere si sa puna cu adevarat capt razboiului.

Mai devreme, in ziua de duminica, Kremlin a anuntat sosirea unei delegatii rusesti in orasul belorus Gomel cu scopul de a incepe negocierile cu ucrainienii. Partea rusa este pregatita in orice moment sa inceapa negocierile la Gomel si acum asteptam partea ucrainiana a delclarat puratorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Joi, 24 Februarie, in zorii zilei, Rusia a lansat operatiunea militara pe teritoriul Ucrainiei, urmata de o serie de reactii internationale si de o serie de sanctiuni impotriva Moscovei impuse de mai multe state.

In cele din urma, Zelensky a declarat ca delegatia ucraineana se va intalni cu rusii la granita dintre Belarus si Ucraina, in apropiere de raul Pripiat. Declaratia a fost facuta in urma unei discutii telefonice cu presedintele bielorus.

Sursa: https://fr.euronews.com/2022/02/27/le-president-ukrainien-se-dit-pret-a-des-negociations-avec-moscou-mais-pas-au-belarus

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Related Articles

Dupa dezastrul colectiv tot auzim despre ignifugare. Ce este de fapt?!

Din nefericire, dupa dezastrul din clubul Colectiv am tot auzit despre ignifugare si despre riscurile ce apar daca anumite materiale

Ieftin si comod

Imi place mult sa ma plimb din oras in oras, asa ca era momentul sa ma mai duc iar in

Îmi eliberez sufrageria pentru refugiații ce îmi bat la ușă

Se spune că românul este un om săritor la nevoie. Poate exagerat uneori, dar pătimaș și bun la suflet. Și

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte