click aici

Pescuitul, viciu costisitor

Pescuitul, viciu costisitor

Nu stiu cati dintre voi sunteti pescari, dar eu unul sunt pescar de-a binelea. Cum da caldura cum incep sa ma pun pe fugarit pestii prin diverse balti. Vara trecuta am avut peste 30 de partide la pescuit, si asta numai pe balti private de pescuit, nu mai pun si pescuitul pe balti obisnuite sau rauri si lacuri de stat.

Am ajuns la concluzia ca pescuitul costa, si destul de mult. Daca doresti sa faci o partida de pescuit cumsecade, atunci ai nevoie de cel putin 100 lei investitie, iar asta numai in monturi, fire, momeli si nade. Daca punem si faptul ca pescuim pe o balta privata, sau de drumul care trebuie parcurs, ajungem undeva in 200 de lei pe partida de pescuit. Aici nu mai adaug sculele, care sunt gata cumparate si care le ai deja.

Totul, doar pentru o mana de carasi, sau pentru cativa ciortani. Dar pasiunea e mai presus decat orice cantitate de peste. Am avut multe partide de pescuit la care nu am prins nimic, dar totusi m-am bucurat de iesirea in natura si de relaxarea de care am avut parte.

Cu siguranta, relaxarea la pescuit poate fi pusa intre ghilimele, pentru ca cel mai des vii istovit de puteri acasa. Dupa o zi intreaga petrecuta pe balta de pescuit, obosit fizic si psihic, pici lat in pat imediat dupa ce ai sosit. Pescuitul este foarte obositor, mai ales daca il practici ca mine, mai mereu pe fuga si foarte atent pe sculele de pescuit.

Eu in general vizez crapul ca si specie, pentru ca pe langa faptul ca iti ofera sansa de a te lupta cu el, este si gustos si totodata, este pestele cel mai ravnit din Romania. Pentru o partida de pescuit, ai nevoie de momeluri alese, de o nada crap excelenta, cu care sa atragi crapul in zona ta, si desigur, de scule cat de cat ok.

Daca ar fi sa fac un clasament al celor mai importante lucruri la pescuitul crapului, ar fi:
-nada de pescuit
-momeala pentru crap
-montura de pescuit

Abia apoi vin si celelalte, lanseta, mulineta sau altele. Pana nu ai o nada puternica sa-l poti atrage pe crap, poti avea cea mai buna lanseta, cea mai buna montura si cea mai buna momeala. Pe domnul mustacios il atrage in principiu aroma de la nada ta de pescuit.


Related Articles

Locul unde ai grija de sanatatea ta

Dupa parerea mea nu exista multe clinici in Romania unde iti poti face absolut toate testele din lume insa acelea

Dorinta bifata si implinita

In perioada sarbatorilor Pascale am mers la bunici, ca de fiecare data de sarbatori. Facem acest lucru in fiecare an

Fusta cu pliuri, unul dintre articolele vestimentare nemuritoare

Anul 2014 aduce în atenția doamnelor un articol vestimentar cu o istorie foarte lună, mă refer aici la fusta cu

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Leave a Reply

Skip to toolbar