click aici

Pedeapsa capitala


Departe de a fi un subiect pro si contra, pedeapsa capitala este o tema cu adanci implicatii, de la cele juridice pana la cele de natura filosofica. Si ca tot ce tine de umanitate in general, este un subiect controversat.

Pedeapsa capitalaPedeapsa capitala nu este o constanta universal valabila, fiecare stat dispune de un sistem juridic pe poate sa contina, sau nu, aceasta forma juridica, pedeapsa capitala. In ultimul timp in dreptul international exista un curent contra pedepsei cu moartea fiind considerata inumana.

Practic se militeaza pentru dreptul la viata mai presus de orice… Exista insa state ce sustin cu tarie necesitatea unei astfel de legi. In S.U.A. spre exemplu sunt in asteptarea pedepsei cu moartea cateva mii de persoane, toti fiind condamnati pentru crima. In alte tari, Thailanda, nu doar crima te poate trimite in fata injectiei letale ci si traficul de droguri! Este o tara unde un traficant este considerat un act criminal, tocmai datorita impactului drogurilor la nivel social. Insa in majoritatea tarilor pedeapsa capitala a fost scoasa din legislatie, la noi imediat dupa 1989, fiind considerat un prim pas spre democratie.

Criminali in serie sau simpli criminali, pedofili, traficanti de droguri, violatori in serie, toti prin faptele lor isi lasa o pecete neagra asupra victimelor dar si asupra celor din jur. Ce merita aceste persoane ce cu greu pot sa fie numiti oameni? Incercati un exercitiu de empatie, chiar daca poate este greu, victima unui criminal, violator, traficant, pedofil, este cineva apropiat tie, sau chiar tu esti victima! Asadar, sunteti  pro sau contra pentru pedeapsa capitala?

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.
LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Analiza unui… Eu

Nu stiu, poate esti tu, poate sunt eu. Ori poate e doar vantul sau ploaia cea care cade incet peste

Concurs marca eBloguri.Ro

Va invitam pe toti sa participati deoarece pe parcurs vom avea foarte multe premii de oferit, atat frumoase cat si

Locco.Ro a fost in direct la Blogatu Live Tv

In cadrul emisiunii de la Blogatu Live Tv emisiune ce are ca scop analiza de bloguri si site-uri din Romania


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte