click aici

Motoarele electrice, indinspensabile muncii de zi cu zi


Sursa foto: Sidelectro

Motoarele electrice sunt pretutindeni! In casele noastre, functionalitatea mecanica a fiecarei masini pe care o vedem in jurul nostru este cauzata de un curent alternativ sau un curent direct, asta ducand la motoarele electrice.

Un motor simplu are sase componente: rotor, comutator, perii, ax, camp magnetic si alimentarea cu un curent direct sau o energie de un anumit fel. Pentru a intelege cum functioneaza un motor electric trebuie sa stim foarte bine si foarte multe lucruri despre magneti, electromagneti si electricitate in general. Un motor este de fapt o masina electrica care transforma energia electrica in energie mecanica.

Motoarele sunt niste dispozitive care au dus la una dintre cele mai mari progrese in domeniul ingineriei si al tehnologiei inca de la inventarea energiei electrice. Datorita motoarelor viata este asa cum este in secolul 21. Fara motoarele electrice ne-am fi aflat si astazi in epoca luyi Sir Thomas Edison, unde singurul scop al energiei electrice ar fi fost sa aprinda becurile incandescente. Exista diferite tipuri de motoare care au fost dezvoltate pentru diferite scopuri.

In cuvinte mai simple putem spune ca un dispozitiv care produce forta de rotatie este un motor.

Exista multe tipuri de motoare speciale care au fost construite pentru anumite genuri de insdustrii (servo motoare, motoare cu inductie etc).

Indiferent de tipul motarelor, singurul lucru cu adevarat sigur este faptul ca avem nevoie de aceste motare electrice in viata de zi cu zi, orice am face si aproape in orice domeniu am lucra ne sunt indispensabile. Tocmai de aceea au aparut pe piata si foarte multe companii care ofera consumatorilor diferite tipuri de motare, atat pentru uzul personal cat si pentru firme.

La modul cel mai serios.. m-am apucat de niste cursuri legate de motoare si am zis sa nu tocesc singur si sa va umplu si voua capul cu ceea ce am prins eu pana acu’ 😀 .

LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Gameday v2.4 – Themeforest WordPress Sports Media Theme

Gameday is the premier responsive sports news and media theme for WordPress with advanced features including: Custom-built scoreboard integration, a

Criminalul amorez

Ne intoarcem in timp, anul 1914…nori negri acopereau cerul Europei, nori ce parca prevesteau marea conflagratie mondiala, primul razboi mondial.

Islam (supunere)

Eu mai am o gramada de invatat despre Islam .. Sper ca intr-o buna zi voi sti aproape totul.. Ma


1 comment

Write a comment
  1. Titi Moldoveanu
    Titi Moldoveanu 9 octombrie, 2013, 15:47

    He he , de la motoare trecem la energia gratuita pentru actionarea acestora si obtinerea lor prin intermediul panourilor fotovoltaice , o component importanta pentru obtinerea energiei electrice gratis.Deci asteptam un articol despre panourile fotovoltaice 😉

    Reply this comment

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte