click aici

Progresul social-decadere?


Nu, progresul reprezinta o evolutie in bine, a ridicat fiinta umana de la stadiul de primata, fara indoiala. Exemple in acest sens? Sa dam timpul inapoi, avem o intreaga istorie decadenta. Apoi, progresul social inseamna evolutie, civilizatie, cum poate fi decadent?

Desigur, nu suntem acolo unde dorim, nu inca! Insa evolutia societatii actuale, punctul in care am ajuns, este datator de sperante, avem premizele unei societati mai bune, cu si mai multe norme morale, suntem mult mai aproape de esenta umanitatii.Avand origini animale, omul a reusit sa ajunga la nivelul actual, unul mediu in evolutia sa. Pana si cuvantul „umanitate”, pare inventia omului modern, un om eliberat prin…culmea, societate, una democratica, tanara, in puternic contrast cu ce a existat pe Terra in ultimii 6000 de ani. Atunci, unde sa fie decaderea? Cand au fost mai buni oamenii?.gand. Din filele istoriei nu reiese ca au fost mai umani, din contra.

Exista o stare naturala a omului in care acesta nu era inca corupt de societate. Perioada a doua este un progres, fata de starea naturala, dar in ea apar deja primele semne ale decaderii. In forma actuala, progresul pare mai degraba o decadere la un nivel inalt decat un progres. Voi ce credeti? 

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.
LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Lumea dementei, lumea noastra

Intr-o lume ideala cuvantul genocid nu isi are locul, semnificatia este una aparte, uciderea in masa, decimarea unor intregi grupuri

Cum trebuie sa procedezi atunci cand te-ai saturat de blog?

Uneori, se mai intampla. Te-ai cam saturat de blog pentru o mie de motive. Rutina s-a instalat, nu mai gasesti

RIVAL One Page Vcard WordPress Theme

Preview Theme – Download Theme Rival Vcard is one page theme designed for you to list your experiences or showcasing


Tags assigned to this article:
ajungaanimaleaparApoiaproapeblogosferabunebuni

3 comments

Write a comment
 1. Aniela Deby
  Aniela Deby 24 mai, 2012, 14:04

  Imi place perioada a doua . :)) :> Glumeam :> Nota 10 pentru articol . 😛

  Reply this comment
 2. Vlad
  Vlad 24 mai, 2012, 22:02

  Progresul este progres. Aprecierea evoluţiei nu a fost bine făcută. S-a crezut că este progres, dar în acelaşi timp a fost şi decădere. Poate am fost pe negativ, în cel mai bun caz nul.

  Reply this comment

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte