click aici

Locuri minunate de vizitat


locuri minunateDupa o saptamana de munca si de stres ai nevoie de un week-end de relaxare in aerul proaspat de munte. Daca ai avea autostrazi, ai putea alege intre nenumarate destinatii, dar asa, daca nu vrei sa-ti petreci tot timpul la volan, trebuie sa te orientezi doar spre locatii apropiate.  Ani de zile ai fost fericit cu destinatii in zona Vaii Prahova, Brasov, Bran. Aglomeratia a crescut insa an de an si drumul a devenit un cosmar. Putini stiu insa, ca daca alegi Ploiestiul, in locul deja celebrului DN1, drumul DN1A ajungi dupa doar 60 de kilometri, la Cheia. Aflata la aceeasi distanta cu Sinaia dar pe un drum mult mai liber si mai placut, Cheia te asteapta cu peisaje neasteptat de salbatice si curate.

cheiaGasesti aici nenumarate drumuri forestiere si poteci ce te imbie la minunate plimbari prin codri de brad, dar si drumuri dificile pentru cei ce vor sa infrunte muntele. Cu masina poti ajunge pana la partia de schi de la Cabana Muntelui Rosu, zona cunoscuta pentru rezervatia sa de Rhododendron, de unde ii vine si numele, sau in pasul Bratocea, pe un drum superb ce duce dupa doar 50 de kilometri la Brasov.  Potecile de munte te duc pe culmea Bratocei cu al ei monument al naturii, minunatul Sfinx al Bratocei, pana la Varful Ciucas, la 1954 metri. Alte poteci te duc pe Valea Berii sau pe Valea Stanei, spre pasul Borcuta, Tabla Butii sau Varful Siriu. Cheia a crescut de la un mic catun de acum 50 de ani si a ajuns astazi o mica statiune cu nenumarate pensiuni si hoteluri ce te imbie cu variate spatii de cazare si cu bucate delicioase toate la preturi atractive.

 Tot aici te asteapta si Manastirea Cheia, pe o poiana cu privelisti de vis, cu o liniste duhovniceasca ce te transpune intr-un alt spatiu, dar si cu minunate opere de arta printre care se numara si icoanele pictate de Gheorghe Tatarascu. Pe drumul pitoresc ce leaga Ploiestul de Cheia sunt de semnalat: in Valenii de Munte – Casa Memoriala Nicolae Iorga, in Maneciu – Manastirea Zamfira, apoi Schitul Crasna care merita din plin o mica abatare din drumul principal.

Pescarii s-ar putea opri din drum la 20 de kilometri de Cheia, pe malul pitorescului lac de acumulare de la Maneciu, iar gurmanzii la o imbietoare pastravarie din stanga drumului. Sunt atatea locuri minunate, atata liniste, un aer cu adevarat curat, iar natura e atat de frumoasa si mereu alta in fiecare anotimp incat nu-ti ajunge o viata ca sa ajungi sa te plictisesti de aceste locuri minunate.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.
LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Alege profesionalismul, preţul bun şi rapiditatea

Alege profesionalismul, preţul bun şi rapiditatea Pentru început, să mă prezint: Mă numesc Andrei Sebastian, am 26 ani şi locuiesc

Ea si el

Nu-mi cere explicatii, nu stiu sa te alin, In mine am o lume si-n inima un spin, In suflet doar

E-Newsletter Email Template + Builder Access (Email Templates)

E-Newsletter responsive email template is a clean, professional email template. This email template is perfect for corporates, blogging, creative, portfolio,


3 comments

Write a comment
 1. Robi
  Robi 31 decembrie, 2014, 13:56

  pe viitor planuiesc si eu macar o parte din frumusetile romaniei sa le vad.

  Reply this comment
 2. lichiresti
  lichiresti 7 ianuarie, 2015, 19:21

  Cheia, muntele Rosu sunt locuri pe care le-am vizitat cu ceva vreme in urma si, as reveni cu drag…poate in concediul din august!

  Reply this comment
 3. User
  User 8 ianuarie, 2015, 11:05

  Daca ajungeti prin Sud, faceti o vizita si in Craiova, e cu adevarat un oras foarte frumos!

  Reply this comment

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte