click aici

Lanterna LED și “bătălia” pe autonomie


Marii producători caută soluții pentru a prelungi autonomia lanternelor LED.

Pe lângă puterea lanternei, autonomia este unul din pilonii de bază care fac diferența între diferitele tipuri de lanterne. Subiectul este de actualitate, mai ales că venirea frigului este unul dintre factorii care pot să determine scăderea timpului de funcționare prin impactul pe care-l au temperaturile scăzute asupra sursei de alimentare. Iată cum întâmpină producătorii sezonul rece și ce surse de alimentare oferă o autonomie (funcționare fără schimb de baterii sau reîncărcare) mai mare.

Nitecore: ADT

Nitecore a dotat seria SENS cu sistemul ADT (Advanced Dimming Technoly ). Este vorba de un sistem prin care lanterna Nitecore SENS are incorporat un senzor de accelerație și un microcip pentru a calcula distanța până la țintă prin metoda geometrică. Sistemul funcționează în felul următor: în poziție orizontală, puterea crește pentru a ilumina la distanță. În poziție verticală, puterea o să scadă pentru a se adapta iluminării la apropiere. Acest sistem permite timpi de funcționare de până la opt ori mai îndelungați față de gamele competitoare (se știe că o putere mai mare = consum mai mare, deci o gestionare eficientă a consumului aduce beneficii pentru autonomia funcțională).

Led Lenser: SLT

LED Lenser atrage atenția că anual, în Germania, se consumă peste un miliard de baterii. Pentru a ilustra mai bine – 1 miliard x 4 cm = 40.000 kilometri de baterii – suficient pentru a acoperi circumferința Pământului. Ei au pus bazele sistemului Smart Light Tehnology (SLT), o simbioză între mai multe moduri de iluminare, utilizare ușoară și rapidă și optimizarea consumului. Funcția Low Power si modul Energy Saving apar constant la modelele de lanterne Led Lenser.

CR123A sau baterii alcaline AA

Bateriile CR123A Litium au performante superioare la nivel de capacitate față de clasicele baterii alcaline AA. CR123A Litium aduc o viață dublă față bateriile alcaline AA: o baterie CR123A produce 3 V în cea mai mare parte a funcționării sale, față de 1.5 V produși de bateriile alcaline. Dezavantajul ar fi prețul de achiziționare mai ridicat. Același lucru este valabil și în cazul acumulatorilor, dar, pe termen lung, această achiziție reprezintă o investiție. De aceea, lanternele LED reîncărcabile sau alimentate de baterii CR123 Litium sunt o alegere potrivită dacă ai nevoie de o autonomie îndelungată.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.
LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Bivio v1.2.9 – Bootstrap 3 App Landing Page WordPress

Bivio – Bootstrap 3 App Landing Page WordPress Theme it’s an advanced and powerful premium WordPress theme suited for startup

Cu analizele la zi

Mai stiti cand toata tara a primi plicul in posta cu trimtierea la analize? Toti priemeam in functie de luna.

Cum ne protejam smartphone-ul de frig

La fel ca si noi, telefoanele inteligente nu apreciaza deloc frigul de afara. Temperaturi scazute, gheata, zapada…telefonul tau poate da


Tags assigned to this article:
Autonomiebaterielaserled

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte