click aici

Lanterna LED și “bătălia” pe autonomie


Marii producători caută soluții pentru a prelungi autonomia lanternelor LED.

Pe lângă puterea lanternei, autonomia este unul din pilonii de bază care fac diferența între diferitele tipuri de lanterne. Subiectul este de actualitate, mai ales că venirea frigului este unul dintre factorii care pot să determine scăderea timpului de funcționare prin impactul pe care-l au temperaturile scăzute asupra sursei de alimentare. Iată cum întâmpină producătorii sezonul rece și ce surse de alimentare oferă o autonomie (funcționare fără schimb de baterii sau reîncărcare) mai mare.

Nitecore: ADT

Nitecore a dotat seria SENS cu sistemul ADT (Advanced Dimming Technoly ). Este vorba de un sistem prin care lanterna Nitecore SENS are incorporat un senzor de accelerație și un microcip pentru a calcula distanța până la țintă prin metoda geometrică. Sistemul funcționează în felul următor: în poziție orizontală, puterea crește pentru a ilumina la distanță. În poziție verticală, puterea o să scadă pentru a se adapta iluminării la apropiere. Acest sistem permite timpi de funcționare de până la opt ori mai îndelungați față de gamele competitoare (se știe că o putere mai mare = consum mai mare, deci o gestionare eficientă a consumului aduce beneficii pentru autonomia funcțională).

Led Lenser: SLT

LED Lenser atrage atenția că anual, în Germania, se consumă peste un miliard de baterii. Pentru a ilustra mai bine – 1 miliard x 4 cm = 40.000 kilometri de baterii – suficient pentru a acoperi circumferința Pământului. Ei au pus bazele sistemului Smart Light Tehnology (SLT), o simbioză între mai multe moduri de iluminare, utilizare ușoară și rapidă și optimizarea consumului. Funcția Low Power si modul Energy Saving apar constant la modelele de lanterne Led Lenser.

CR123A sau baterii alcaline AA

Bateriile CR123A Litium au performante superioare la nivel de capacitate față de clasicele baterii alcaline AA. CR123A Litium aduc o viață dublă față bateriile alcaline AA: o baterie CR123A produce 3 V în cea mai mare parte a funcționării sale, față de 1.5 V produși de bateriile alcaline. Dezavantajul ar fi prețul de achiziționare mai ridicat. Același lucru este valabil și în cazul acumulatorilor, dar, pe termen lung, această achiziție reprezintă o investiție. De aceea, lanternele LED reîncărcabile sau alimentate de baterii CR123 Litium sunt o alegere potrivită dacă ai nevoie de o autonomie îndelungată.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.
LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Monster high si little pony – jucariile zilelor noastre

Ce monster high sau ce little pony.. pe vremea mea nu exista asa ceva , nu am avut ocazia sa

Entrepreneurship Brasov by Allview

La sfarsitul acestei saptamanii va avea loc un eveniment proiect national numit Entrepreneurship Brasov organizat de Allview, Centrul pentru Diplomaþie

Nu mai vreau!

Astazi am intrat pe blogul bunului meu prieten Luci pentru ca weekend-ul asta am fost plecat si nu am fost


Tags assigned to this article:
Autonomiebaterielaserled

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte