In vizita la micile chilii

Fiind în concediu, m-am hotărât ca împreuna cu doi dintre cei mai buni prieteni ai mei să plecăm într-o vacanța. Am stat și ne-am gândit foarte mult în alegerea locatiei, deoarece aveam idei diferite în stabilirea ei. Pana la urma am căzut de acord cel puțin într-o privința., vom vizita cele mai frumoase biserici și mânăstiri din țara.

vesminteCum asta era stabilit, ne-am întâlnit a doua zi pentru a stabili, mai în detaliu, tot itinerariul. Cum și acesta a fost bine stabilit a doua zi, am căzut de acord ca drumul pe care trebuia să-l parcurgem să fie făcut cu autocarul, cu o anumita firma de turism. Așa ca ne-am inscris pe listele acelei firme, ne-am plătit transportul, iar ca ghid ne era dat câte un preot din partea fiecarei biserici sau mânăstiri unde ne opream. Primul obiectiv turistic pe care trebuia să-l vizitam era o mare și bine cunoscută mânăstire. În aproximativ doua ore am ajuns la destinație și am fost plăcut impresionati încă de la prima vedere. Cum ne-am dat jos din autocar am și fost preluați de un preot și o măicuța de acolo, care ne-a spus ca ne va arata tot ce era acolo.

Ne-au mai spus și ca vom vizita și micile chilii în care se roaga maicutele, încât și micul muzeu pe care-l improvizasera în incinta manastirii. Totul era foarte frumos, plăcut și parca intram într-o lume necunoscuta noua, dar foarte frumoasa. În cele din urma am ajuns și la micul muzeu, în care erau expuse multe vesminte bisericesti. Ni s-a spus ca toate erau lucrate de mana și erau foarte vechi, unele chiar de peste o suta de ani. Toate apartinusera și fusesera purtate de către preotii care slujisera în aceasta mânăstire în decursul anilor. Toate aceste lucruri ne-au impresionat și ne-au plăcut foarte mult. Le-am spus și gazdelor noastre acest lucru, iar ei ne-au spus ca ne mai așteaptă pe la ei. Înainte de a pleca de acolo, am fost invitați să mâncăm alături de ei, iar cu aceasta ocazie aveam posibilitatea sa asistam și la o mica slujba și rugaciune. Ne-am așezat la masa și am asistat la slujba care trebuia sa înceapă.

De la inceperea pana la sfârșitul slujbei toți au stat foarte atenți și era așa o liniște de parca spuneai ca toată incaperea era goala. Totul a fost foarte frumos și bine organizat. La plecare toți au primit câte o iconita făcută de maicutele de la mânăstire și binecuvantata de către preot. Toți am fost foarte mulțumiți și ne-am urcat în autocar pentru a ne deplasa spre cea de-a doua locatie pe care trebuia sa o vizitam. Aceasta era o foarte mare și frumoasa biserica. Aveam ceva de mers, așa ca ne-am instalat comozi în scaunele noastre. Ajunsi la aceasta frumoasa biserica, în timpul unei mari slujbe în amintirea unui mare sfant, am hotărât sa asistam și noi la ea.

Ne-a impresionat foarte mult liniștea cu care oamenii prezenti acolo ascultau slujba și ca la un semn toți se ruhau și se inchinau împreuna cu preotul din biserica. La sfârșitul zilei am fost foarte impresionat de locurile pe care le terminasem de vizitat.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns