Dubrovnik, unul din cele mai frumoase orase din lume

Dubrovnik este un oras splendid din partea de sud a Croatiei care se afla pe minunatele maluri ale marii Adriatice. Numerosi turisti vin aici atat vara, cat si iarna, pentru a profita din plin de dulceata vietii si pentru a vizita cele mai somptuoase situri de interes patrimonial.
Iata care sunt lucrurile pe care trebuie sa le descoperi neaparat atunci cand vii aici.

Ruinele orasului fortificat. Imposibil sa vizitezi orasul Dubrovnik fara sa ajungi pe aici. Peretii sunt cei care au asigurat o linie de aparare solida contra invadatorilor. Sunt impozanti si trebuie neaparat sa fie descoperiti.

Fortareata Lovrijenac. Fortareata care dateaza din secolul XI, proteja si ea orasul. Capela Saint- Lovro se afla in interiorul sau, dar si numeroase alte monumente, pe care le-ai vazut cu siguranta in serialul de success Game of Thrones, deoarece intregul oras serveste de decor pentru Port Real.

Stradun. Sa vizitezi Dubrovnik fara sa ajungi si pe la Stradun, este un lucru de neconceput. Este principala artera turistica de aici cu magazine, cafenele si restaurante.

Catedrala Adormirea Maicii Domnului. Este construita pe locul unei bazicili din secolul VII, a fost marita in secolul XII, prin donatia facuta de un rege, Richard Inima de Leu, care se pare ca a fost salvat de la un naufragiu de pe insula vecina, Lokrum. Din pacate insa, a fost dostrusa de un cutremur in anul 1667 si a durat un secol pana a fost reconstruita. Stilul sau baroc, altarul si picturile participa la renumele sau Mondial.

Palatul Rectorului. Emblema unui fost govern, acest palat iese in evidenta prin stilul sau gotic presarat cu cateva note de Renastere. Este un edificiu foarte grandios care in zilele noastre adaposteste un muzeu de istorice culturala si numeroase relicve din istoria orasului.

Manastirea dominicana. Fara indoiala ca este cel mai frumos monument de descoperit aici. Este integrata in fortificatiile orasului. Este celebra pentru curtea si sacristia sa si adaposteste azi un muzeu si o biblioteca. Poti admira aici o incredibila colectie de arta religioasa si numeroase tablouri din secolele XV si XVI.

Manastirea franciscana. Sa vizitezi Dubrovnik fara sa admiri monumentele sale istorice este un sacrilegiu. Cetatea fortificata adaposteste manastirea franciscana care se afla la inceputul strazii Stradun. Aici se afla cea mai pretioasa biblioteca din Croatia, dar si o farmacie centenara.

Muntele Srd si fortul sau. Pentru a te bucura de cea mai frumoasa priveliste asupra orasului Dubrovnik, aici trebuie sa ajungi. In mai putin de 4minute, telefericul din Dubrovnik te transporta pana aici pentru a admira si Marea Adriatica, Insula Lokrum si multe alte locuri minunate. Poti admira chiar vecina Croatiei, Bosnia Herzegovina.

Cartierul Lapad. Are o multime de complexe hoteliere aflate pe coasta. Dar vei gasi aici si locuri naturale magnifice precum Parcul Forestier Velika si Mala Petkasi Golful Lapad.

Pentru un moment de relaxare, poti ajunge si pe la plaja Copacabana unde poti profita de soare si poti savura un pahar de ceva pe terasa. Dar, aici poti si sa faci baie daca vrei.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns