click aici

Dieta în postul Crăciunului


Postul este o perioadă care poate aduce numeroase beneficii alimentației și organismului. Pentru a te bucura de aceste avantaje trebuie să te ferești de aditivii din comerț, acești au efecte negative prin cantitățile mari de sare folosite. Proteinele din carne, lactate și ouă pot fi înlocuite cu cele vegetale care să asigure aportul zilnic de nutrienți.
Pentru ca organismul să beneficieze de vitamine, minerale, antioxidanţi, fibre, grăsimi bune şi proteine de calitate este esenţial să ai o alimentaţie diversificată pe perioada postului. Baza reţetelor tale o vor constitui legumele şi verdeţurile la care se adaugă ingrediente la fel de valoroase pentru cantitatea lor bogată în proteine. Poți consuma fasole boabe, năut, mazăre, linte, verdețuri crude, legume crucifere, nuci și semințe neprăjite, orez integral, ovăz, hrișcă, porumb, fructe, avocado și ulei de măsline.
Este important să te ferești de pateul vegetal, mezelurile vegetale, chiflele prăjite din soia, cartofii prăjiți, covrigi, pâine albă în exces sau cartofi în exces.

        Aceste alimente nu constituie o opţiune tocmai bună pentru o perioadă lungă de timp, deoarece organismul nu va avea zilnic nutrienţii necesari pentru a funcţiona la capacitate maximă. Însă o perioadă de post corespunzătoare ajută la detoxifierea organismului.

Stiati ca aspartamul este un îndulcitor intens hipocaloric, de aproximativ două sute de ori mai dulce decât zahărul?

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.
LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Sufletul este suflet si trebuie iubit

Tu de ce iti iubesti sotia? Pentru ca o iubesc, a venit raspunsul. Bine, si de unde vine raspunsul? Din

15 modalități simple de a combate stresul!

Stresul este un fenomen psihosocial complex ce decurge din confruntarea persoanei cu cerințe, sarcini, situații, care sunt percepute ca fiind

Top Website – Pagina de A-lister (2)

Astazi vom vota pe cei mai buni din blogosfera. Pun la dispozitie doar paginile lor personale insa cu totii stim

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte