Postul este o perioadă care poate aduce numeroase beneficii alimentației și organismului. Pentru a te bucura de aceste avantaje trebuie să te ferești de aditivii din comerț, acești au efecte negative prin cantitățile mari de sare folosite. Proteinele din carne, lactate și ouă pot fi înlocuite cu cele vegetale care să asigure aportul zilnic de nutrienți.
Pentru ca organismul să beneficieze de vitamine, minerale, antioxidanţi, fibre, grăsimi bune şi proteine de calitate este esenţial să ai o alimentaţie diversificată pe perioada postului. Baza reţetelor tale o vor constitui legumele şi verdeţurile la care se adaugă ingrediente la fel de valoroase pentru cantitatea lor bogată în proteine. Poți consuma fasole boabe, năut, mazăre, linte, verdețuri crude, legume crucifere, nuci și semințe neprăjite, orez integral, ovăz, hrișcă, porumb, fructe, avocado și ulei de măsline.
Este important să te ferești de pateul vegetal, mezelurile vegetale, chiflele prăjite din soia, cartofii prăjiți, covrigi, pâine albă în exces sau cartofi în exces.
Aceste alimente nu constituie o opţiune tocmai bună pentru o perioadă lungă de timp, deoarece organismul nu va avea zilnic nutrienţii necesari pentru a funcţiona la capacitate maximă. Însă o perioadă de post corespunzătoare ajută la detoxifierea organismului.
Stiati ca aspartamul este un îndulcitor intens hipocaloric, de aproximativ două sute de ori mai dulce decât zahărul?