Boilerul electric este un dispozitiv ce detine suprematia preferat fiind de majoritatea persoanelor care nu isi permit sa investeasca intr-o centrala pe gaz, fie din cauza costurilor ridicate, fie din cauza ca nu au acces la reteaua de gaz. Iata cum putem alege cel mai bun boiler electric de pe piata. Un boiler electric reprezinta solutia ideala atunci cand bugetul nu este unul foarte ridicat sau daca vorbim despre o casa de vacanta, o cabana sau pensiuni cu o circulatie intensa, astfel incat o centrala termina sa nu poata face fata simultan incalzirii cabanei si folosirii mai multor dusuri in acelasi timp. Astfel, boilerul preia o parte din sarcinile acesteia, asigurand apa calda constanta pentru o perioada lunga de timp si cu un regim intens de utilizare.
In momentul in care ai in vedere achizitionarea unui boiler electric nu sunt prea multe lucruri de luat in calcul. Insa, pentru a te asigura de faptul ca intri in posesia celui mai bun boiler de pe piata trebuie sa ai un mic plan de bataie. In primul si in primul rand trebuie sa tii cont de faptul ca boilerele nu se aseamana cu centralele electrice asta deoarece volumul vasului in care se pregateste apa calda este conditionat in mare masura de marimea spatiului in care este montat. In al doilea rand, un boiler, indiferent de marimea recipientului de incalzire al apei, nu poate genera decat o singura data o cantitate de apa astfel incat utilizarea sa in cadrul unei familii mai numeroase, unde se impune un necesar mai mare de apa ar fi un inconvenient.
Este esential sa evaluezi consumul de energie din locuinta deoarece, un boiler electric iti va aduce cateva cheltuieli in plus in ceea ce priveste energia, de aceea tot mai multe persoane au decis in ultima vreme sa foloseasca panouri solare pentru alimentarea directa a acestor dispozitive, economia energetica fiind una destul de insemnata iar amortizarea banilor investiti facandu-se destul de repede.
Capacitatea rezervorului unui boiler electric este importanta deoarece insumeaza cantitatea de apa ce urmeaza a fi preparata si se va alege in functie de necesarul de apa si direct proportional cu numarul de membri al familiei. Cu cat rezervorul este mai voluminos, cu atat boilerul va avea nevoie de o putere mai mare ceea ce va duce la un consum mai mare de energie electrica. Iti recomandam sa alegi un boiler cu capacitate medie, de pana la 100 de litri, iar in functie de numarul de persoane care vor utiliza acest aparat zilnic, aceasta capacitate poate creste, astfel incat sa asigure o apa calda constanta, fara a fi suprasolicitat din aceasta privinta.
Puterea si presiunea reprezinta doua din caracteristicile care influenteaza direct performanta unui boiler. Cu cat puterea este mai mare, cu atat capacitatea de incalzire a apei va fi mai ridicata. In ceea ce priveste presiunea, este la fel de importanta ca si puterea deoarece, cu cat este mai mare, cu atat mai usor ii va fi dispozitivului sa plimbe apa prin instalatie.
Functiile. Aproape toate boilerele electrice existente pe piata sunt dotate cu termostat de reglare a temperaturii apei. Functia manual se dovedeste a fi extrem de utila. Cele mai performante si mai scumpe modele de boilere electrice vin cu display digital, telecomanda dar si cu o multime de functii de programare, pot porni singure la anumite ore prestabilite astfel incat apa sa fie la temperatura dorita fara prea multe batai de cap
In ceea ce priveste accesoriile, trebuie sa te asiguri de faptul ca pachetul contine robineti de izolare, supapa de siguranta si vasul de expansiune, filtrul de apa si cablul electric, in cazul in care incalzirea se face prin intermediul rezistentei electrice.