Sfaturi despre cum sa economisesti bani

Sfaturi despre cum sa economisesti bani

De câte ori nu te-ai gândit că ”Gata, de astăzi mă apuc să economisesc bani” și indiferent cât de mult ai încercat, la prima tentație mai mare, fie ea un nou model de telefon mobil sau un aranjament floral care se potrivea perfect în sufragerie, să renunți la toată ideea de a strânge bani, ba chiar din contră, să trebuiască să iei un credit urgent online atunci când veneau facturile lunare? În articolul acesta te vom ajuta să îți creezi o tactică, cu ajutorul căreia să poți economisi lunar sume mai mari sau mai mici de bani, dar care să se adune de la un salariu la altul.

  1. Începe prin a-ți nota toate cheltuielile lunare. Mergi la aprozar să cumperi două kilograme de cartofi, notează-ți fie pe un carnețel, fie pe telefonul mobil pe ce ai cheltuit și ce sumă de bani. Ai fost la un supermarket și ai făcut aprovizionarea săptămânală? Scrie cât ai lăsat acolo, inclusiv restul de 30 de bani pe care nu l-ai mai luat de la casă.
  2. Fă-ți un buget – acest pas este unul foarte important. După trei sau patru luni în care ți-ai notat toate cheltuielile, încearcă să le ordonezi și să le grupezi pe categorii. Spre exemplu: mâncarea separat, distracțiile într-un tabel al lor, mofturile sau răsfățurile într-un alt clasament și așa mai departe. În felul acesta vei observa cam pe ce se duc veniturile tale lunare. Așadar, îți vei face un buget de cheltuieli, observând exact ce valoare sau procent din salariul tău se pierde în ce direcție.
  3. Alege o țintă pentru care economisești. Dacă te decizi că vrei să strângi bani doar de dragul de a-i acumula, nu vei avea prea mult succes. În schimb, dacă reușești să îți găsești un obiectiv spre care să te îndrepți, fie el un business propriu, o vacanță, sau poate idealuri mai înalte precum o mașină nouă sau un apartament, vei economisi mai mult, știind că fiecare sumă de bani pusă deoparte te apropie mai tare de ținta visată.
  4. Planifică economisirea banilor. Uită-te pe ce se duc mare parte a veniturilor lunare. Pe cheltuielile cu casa – întreținere, curent, internet etc.? Încearcă să reduci aceste sume de bani cu câteva procente, prin a stinge lumina atunci când stai seara într-o cameră și doar te uiți la TV, ori prin a-ți schimba operatorul de cablu sau internet cu unul mai ieftin, spre exemplu. Dai mulți bani pe mâncare? Schimbă piața de unde îți faci aprovizionarea sau încearcă și produse ceva mai ieftine, de la firme nu atât de cunoscute, dar care poate sunt la fel de bune ce cele pe care le preferi. Și așa mai departe.

Reducând cu câteva procente anumite cheltuieli lunare, vei observa cum economiile vor crește de la o lună la alta. Desigur că atunci când ai nevoie neapărată de bani, vei putea apela la firme care oferă cel mai bun credit IFN din țară, dar este bine să ai și tu anumite sume strânse.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns