Care este diferenta intre ingrijirea de acasa si azilul de batrani

care-este-diferenta-intre-ingrijirea-de-acasa-si-azilul-de-batrani

Decizia de a plasa o persoana apropiata intr-un camin de batrani a fost si este una dintre cele mai populare si dificile decizii din ultimii ani pe care o familie a trebuit sa o ia. De asemenea, a fost observata o crestere in randul persoanelor cu anumite probleme de sanatate care primesc ingrijire si supraveghere in propria locuinta. Aceasta crestere a trezit multe semne de intrebare privind diferenta intre ingrijirea de acasa si cea oferita de un azil de batrani.

Caminele de batrani s-au schimbat considerabil in Romania in ultimii ani, acestea au devenit mici comunitati s-au dezvoltat semnificativ iar numarul lor a crescut considerabil. Mai mult decat atat serviciile caminelor de batrani au capatat performanta de nivel European iar tarifele in raport cu serviciile oferite au devenit extrem de competitive. Totusi, multi rezidenti gasesc in aceste institutii un spital de proportii scazute care nu sunt suficient de atragatoare pentru o parte din familii sau persoane. Un aspect cunoscut si extrem de avantajos il reprezinta faptul ca intr-un camin de batrani rezidentii au acces la doctor, asistente si infirmieri,care pot oferi o Ingrijire si un tratament permanent. Intr-un astfel de centru de ingrijire a batranilor se regasesc persoane care sufera de diferite afectiuni psihice, cea mai comuna dintre ele fiind Alzheimer. Altii pot avea alte tipuri de afectiuni fizice sau de degradare a sanatatii generale care necesita ingrijire constanta. Azilele de batrani pot oferii asistenta privind cazare, nutritie si hidratare, ingrijire medicala, personala si diferite activitati recreative sau de divertisment.

Multe persoane considera ca, primind o asistenta medicala acasa, se regasesc intr-o situatie ideala. Acest lucru este posibil prin angajarea unor institutii private de ingrijire medicala la domiciliu, prin angajarea unei asistente sau al unui medic, costuri care lunar vor depasi cu siguranta tarifele unui camin de batrani. Ingrijirea la domiciliu este extrem de convenabila si de confortabil dar nu din punct de vedere financiar. Atat batranii cat si familiile se poate simtii mult mai impacati cu gandul ca persoanele apropiate lor raman in propriul domiciliu primind asistenta si ingrijire medicala, iar persoana bolnava, de asemenea este mult mai implinita psihic nefiind obligata sa se mute intr-o alta locatie din afara propriului camin.

Ingrijirea de acasa este mult mai comoda, permitandu-le celor vizati sa controleze ceea ce se intampla in jurul lor. Totusi pe langa costuri ingrijirea medicala de acasa nu poate fi atat de eficienta. Intr-un camin de batrani supravegherea si asistenta oferita este permanenta. Este adevarat, persoana apropiata voua poate sta in camere cu doua, trei sau patru locuri dar poate beneficia de o activitate sociala crescuta si de o supraveghere permanenta. Indiferent de alegerea pe care familia sau persoana in cauza o abordeaza, important este ca persoanele ce necesita o supraveghere si o ingrijire medicala sa o primeasca, restul detaliilor tin de alegerea pe care individul sau familia o face, cat si de costurile financiare.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns