Bioenergie sau escrocherie

Mereu a fost o moda sa avem „vindecatori” cu „puteri” ce depasesc intelegerea umana, „vindecatori” insa ce depasesc (incalca!) si litera legii!

Ei sunt „bioenergeticienii” de ocazie ce profita uneori de naivitatea oamenilor, mai tragic, deseori de disperarea acestora.. Inarmati cu un discurs rupt din „paranormal”, acesti oameni pretind ca aduc echilibrul emotional si fizic prin tratarea aurei energetice a oamenilor! Oare asa sa fie? Un lucru este cert, „bioenergeticieni” condamnati penal pentru escrocherie avem, insa persoane vindecate nu! Atunci?

Exista si cazuri de un rar tragism, deseori persoane cu boli in faze terminale au apelat la cate un astfel de „doctor”, insa rezultatul a fost mereu acelasi: deces! Ceaiuri miraculoase, „reparare energetica”, sperante in iluzia unei vindecari miraculoase…bioenergie sau escrocherie? O parere argumentata este de dorit.De ce bioenergie? Nimic altceva decat vrajitoria din trecut, insa „invelita” in alt staniol, unul metafizic. Cum altfel sa tragi pe sfoara naivitatea oamenilor? Cu o practica din Evul mediu? Nu merge, poate inca sunt multi prosti, insa cu siguranta mult mai putini decat acum cateva secole! Si asa, in „buna traditie” a „doctorilor-vraci”, escrocheria numita bioenergie, a evoluat in ritmul societatii.Iar daca prin tari precum Romania inca prind fara mult efort, in alte parti „bioenergiticienii” sunt mult mai dotati!

In Anglia, spre exemplu, un astfel de escroc, „paranormal” in felul lui, a facut furori! Individul, dupa ce a imprastiat zvonul ca este „cel mai ce”, a deschis un cabinet „medical” pentru a taxa prostia. Dar cum, ca englezul este istet, deloc tampit! Atunci? Nimic mai simplu, simplitate complexa, arma escrocilor.Cu alte cuvinte, pentru a putea beneficia de „tratamentul” individului aveai nevoie de programare cu o saptamana in avans! Iar dupa ce te programai, nume si prenume, dar si alte date, individul iti cauta dosarul medical! Iar odata cu asta, „vedea” toate afectiunile, un istoric medical complet. Nu mai trebuie spus, dar multi au cazut in plasa abilului escroc ce pretindea nu doar ca „vede” afectiunile, dar poate sa si vindece! Insa in general „bioenergeticianul” nu merge atat de departe, in majoritatea cazurilor are ca „ustensile” un bun discurs, „bolile” pacientului fiind generale, ceva in genul…”ai ameteli”, ameteli ce sunt comune, majoritatea avand ameteli.

Dupa care, si pentru impresie, iti „toarna” o serie de termeni medicali reali cu scopul de a te impresiona. Minunat, nu?Realitatea este una singura, palpabila. Si, ce avem palpabil? Pretinsi „vindecatori” in inchisori, escroci si multa naivitate, o naivitate buna ca material de studiu. Iar pana la urma, tocmai victima naiva inlesneste escrocului actiunea, insa asta nu scuza cu nimic bioenergia transformata in escrocherie, praf in ochii prostilor. Culmea altceva, toti „doctorii” astia admit ceva, exista in „lumea lor” escroci, dar nu ei, altii!

Un sfat? Pentru cine-l accepta! Avem medicina, o stiinta ce trateaza foarte multe boli, dar avem si „vraci-bioenergeticieni” ce nu trateaza nimic, doar vand iluzii… Iar sfatul meu este urmatorul: alegeti ce doriti, doar granita ce demarca sublimul de ridicol este…ai ghicit, invizibila!

 

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

6 thoughts on “Bioenergie sau escrocherie

  1. Au venit niste oameni de la RTV zilele trecute la noi. Din una alta, discutand, povestind peripetii, unul dintre ei a inceput sa povesteasca cum ca o tanti de vreo 50 de ani, invitata la emisiune si nelasata sa se afirme decat vreo 5 minute, la final catre cei din tehnic le-a luat o lingurita, a indoit-o si a zis: „daca tot sunteti barbati, indreptati-o voi daca puteti!”
    Asadar, exista si oameni cu astfel de puteri…

  2. Ce tare era escrocul din Anglia. Cred ca si pe aici se practica faza cu „descoperitul”.

  3. Personal nu cred in asa ceva, insa sunt persoane care cred in asa ceva mai presus decat orice.

Lasă un răspuns