Ai grija de dintii copilului tau

Oricine este parinte stie cu siguranta ca sanatatea copilului lui este primordiala si ca si cel mai mic amanunt conteaza. Citeam acum ceva vreme ca celor mici li se dezvolta dantura inca din burtica mamei si ca sanatatea dintilor lui depinde foarte mult de alimentatia mamei.

philipsRecunosc, am ramas asa, cu gura cascata, mai pe romaneste, pentru ca nu credeam ca dintii (cei de sub gingii) copilului pot fi afectati de ceea ce mancam noi, mamele in timpul sarcinii. Mai apoi am citit si am trait pe pielea mea, despre importanta controalelor stomatologice pentru copii inca de la varste fragede. Eu am facut o greseala la inceput… nu am mers cand trebuia la un medic stomatolog pediatru, pentru ca mi s-a parut aiurea sa merg cu un copil mic la un astfel de control.

Asta pana la un moment dat cand, fiind plecati la casa bunicilor, copilul mi-a stat afara in curent iar seara i s-a umflat dintele. Da, exact ca la oamenii mari… Sa nu credeti ca daca nu mersesem cu el pana atunci la un control stomatologic nu aveam grija de sanatatea dintilor lui, din contra… Insa totusi s-a intamplat sa aibe probleme…

Am mers bineinteles cu el, de urgenta la medicul dentist… Cu toata rigoarea e care i-o impusesem in a-si spala dintisorii de trei ori pe zi, fiul meu avea o carie de biberon… Da, dintisorii lui de lapte fusesera afectati si atunci cand i s-a umflat.. si caria aceea era una dintre cauze…

I-a facut medicul dentist un fel de aerisire care sa ii permita dintelui sa respire si sa nu mai aibe probleme alta data insa ne-a recomandat sa ii si schimbam periuta de dinti normala cu una electrica… Mi s-a parut ciudat la inceput insa acesta mi-a explicat ca prin rotirea rapida a periutei nu mai ramane niciun coltisor necuratat in timpul perierii… I-am urmat sfatul si am constatat ca avea dreptate.. dintii copilului sunt mult mai curati si el este incantat de noua lui periuta de dinti.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.