Cele mai importante 10 momente din istoria televizoarelor

istoria televizoarelor

Exista milioane de televizoare in lume, aproape fiecare casa avand un astfel de aparat in living, in dormitor sau chiar si in bucatarie. Inca de la inceputurile televiziunii, televizorul a reusit sa creeze o fereastra catre o lume a cunoasterii si a distractiei, tinand oamenii lipiti de ecranul sau pentru a-si vedea emisiunile preferate.

Evolutia nu a fost una usoara insa. Pana sa se ajunga la televizoare UHD, cu numeroase functii smart si cu o constructie impresionanta, oamenii s-au chinuit cu televizoare cu ecrane foarte mici, insa extrem de voluminoase.

Cu ajutorul celor de la televizoare-ultrahd.com am facut o lista cu 10 momente importante din istoria televizorului, care au contribuit la evolutie si au construit aparatul care ne incanta astazi:

1. Primul aparat care afisa imagini in miscare a fost creat de John Logie Baird in 1926. Baird a reusit sa transmita semnal TV intre Londra si Glasgow si datorita lui a aparut si primul program TV al BBC.

2. Aparatul a inceput sa cucereasca lumea. Pana in perioada interbelica au aparut din ce in ce mai multe companii care produceau astfel de aparate iar televizoarele au devenit electrice in totalitate.

3. Dat fiind faptul ca in perioada razboiului televizoarele erau interzise, dupa ce conflictul s-a incheiat oamenii au inceput sa cumpere tot ceea ce erau interzis, iar aparatul care transmitea imagini in miscare a cunoscut un adevarat boom atat in SUA cat si in Anglia.

4. Dupa anii ’50 au inceput din ce in ce mai multe natiuni sa produca televizoare. In aceasta perioada puteau fi cumparate televizoare braziliene, canadiene, cehoslovace, olandeze, italiene, daneze sau japoneze.

5. Tot in anii’ 50 apar primele show-uri TV in America. I love Lucy sau Today Show au fost extrem de convingatoare, in asa fel incat numarul caselor in care se gaseau aparate TV doar pentru a se putea urmari aceste show-uri a ajuns foarte mare.

6. Anii ‘50 au fost, de fapt, cei mai prolifici in evolutia televizorului, exceptand prezentul. Atunci au aparut si telecomenzile si televizoarele color. Este adevarat ca persoanele care doreau o telecomanda trebuiau sa scoata din buzunar chiar si 500 de dolari.

7. In anii ’80 televizoarele erau deja o obisnuinta si erau prezente si in casele a numerosi romani. Este adevarat ca in acea perioada in Romania erau aproape doar televizoare alb negru, insa nu a durat mult pana la inceputul anilor ’90 cand aparatele TV au inceput sa fie din ce in ce mai elegante, sa fie color si sa aiba carcasa din plastic negru sau argintiu si ecrane mai mari.

8. Evolutia din ’90 pana astazi a fost una impresionanta. In ’97 a aparut primul televizor cu plasma de la Pioneer, in 2000 au inceput sa devina populare televizoarele fara tub iar astazi ne putem lauda cu zeci de tehnologii extrem de interesante, cum ar fi televizoarele 3D, televizoarele UHD sau televizoarele curbate. Astazi, televizoarele se remarca prin ecrane uriase, dotari smart si rezolutii impresionante.

9. Incepand cu 2006 s-a abandonat total productia de televizoare analogice.

10. Televizorul de astazi nu mai este un simplu aparat care receptioneaza semnal TV, ci este unul extrem de complex, cu care puteam sa socializam, putem sa navigam pe internet si ne putem vedea on demand serialele si filmele preferate. Optiunile sunt atat de numeroase, incat cea mai mare problema a omului actual este alegerea televizorului perfect. Nu exista o recomandare TV universal valabila pentru toata lumea, insa ceea ce exista este diversitatea. Cei care doresc televizoare ieftine, care sa ofere doar imagini de calitate, au de unde alege si acelasi lucru se poate spune si despre cei care doresc televizoare uriase care sa ii introduca intr-un univers al culorilor.

 

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns