Si daca mint ce ?

De ce trebuie sa mintim in viata? De ce sa ne mintim pe noi in primul rand? De ce e nevoie sa mintim persoane care poate ne sunt dragi? Oare din cauza ca ar putea suferi stiind adevarul? Oare prin asta credem ca protejam? Sau ne protejam pe noi? Eu cred ca daca esti sincer…. eviti foarte multe complicatii! Prin minciuna… oricat de neinsemnata pare la inceput…ranesti, faci oameni sa sufere!! Sau chiar e cineva care crede ca poti proteja pe cineva prin minciuna? Oare nu e mai dureros adevarul atunci cand il vei afla?Pentru ca stim cu totii… oricat de bine mascata este minciuna… pana la urma adevarul iese la iveala, si cred ca este mult mai dureros decat daca era spus la timpul lui!

Voi ce parere aveti despre minciuna? Care sunt conditiile in care minciuna este permisa…sau este permisa candva?

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

11 thoughts on “Si daca mint ce ?

  1. Nu exista om care sa nu fi mintit.Depinde de situatii,de imprejurari,evenimente..etc. Cred ca minciuna este permisa intr-o oarecare masura.

  2. Minciunile permise sunt atunci cand esti copil zic eu;)Si nu conteaza ca sunt minciuni mari,sau minciuni mici…ca sincer pornind cu iluzia ca am zis o minciuna mica,e aceeasi chestie ca de fapt,asa inveti s-o zici si pe aia mai mare:>Oricum toata lumea mine,deci..e o stare generala asta:P

  3. Minciuna îşi are şi ea rolul până ce se descoperă adevărul. Sigur, există iluzia că minciuna este o cale de protecţie a celor dragi, dar dacă ar fi aşa lumea ar fi mai liniştită, fără stres. Prin adevăr de asumăm o responsabilitate destul de mare, zic eu, pentru că în anumite situaţii nici nu-ţi vine să îl auzi 🙂

  4. Orice om minte.E normal,dar altii care o fac peste masura sunt niste oameni in care nu ai mai putea avea incredere

  5. Omul minte ca sa ii fie lui bine,sa evite un scandal si dupa,daca e,ca sa nu sufere persoanele de langa el,nestiind ca mai mult raneste decat sa protejeze.

  6. Sunt si minciuni mici, nevinovate, ca atunci cand ii zici sotiei abia trezita din somn, ce bine arati dimineata, draga mea, desi nu e asa. Sau sotului ca ai o migrena cand de fapt nu ai chef. Toti mintim. Provoc sa iasa in fata cel care nu a mintit niciodata.

  7. Mai , eu zic ca o minciunica asa mai mica e bine primita.. Nu peste masura..Ca na’ , fiecare minte..

  8. Mint cei care nu pot suporta consecintele faptelor lor. De exemplu, daca o persoana isi minte sa zicem partenerul ca nu a iesit in oras ci a stat acasa, n-o face ca sa il protejeze pe partener (desi asta se foloseste de obicei ca scuza) ci ca persoana respectiva nu poate sa faca fata unui repros. Am dat un exemplu stupid, dar intelegi voi. In general, minciuna este apanajul oamenilor slabi, lasi care nu-si pot asuma propriile fapte si esecuri. Micile minciuni de zi cu zi sunt inutile si periculoase, pentru ca este doar o chestiune de timp pana uiti ce ai mintit si pe cine, si asa te dai de gol. Oamenii isi pierd increderea in mincinosi, chiar daca este vorba de minciuni nevinovate. Atunci cand nu vrei sa spui ceva, mai bine te eschivezi elegant decat sa spui o minciuna. Minciuna este parte din natura noastra, mintim de cand suntem foarte mici, fara sa fim invatati sa facem asta. Vezi copilasii care abia au invatat sa vorbeasca, dar care dau vina pe altii cand fac boacane doar ca sa scape de pedeapsa. Baietelul unei prietene i-a spus ca nu a pierdut el jucaria, a venit Peter Pan si a luat-o sa se joace cu ea si o sa i-o aduca inapoi in cateva zile. Avea mai putin de 2 ani cand a i-a servit minciunica asta. Chiar daca este un instinct, cu vointa putem sa corectam acest defect. Pana la urma, folosirea inteligentei pentru a ne tine sub control instinctele, este ceea ce ne diferențiaza major de animale. Și merita sa ne straduim sa nu mintim pentru ca relatiile dintre oameni sunt mai armonioase si mai relaxate daca exista incredere. Iar increderea o data pierduta, nu mai poate fi recuperata integral. Mereu va exista un semnul intrebarii.

  9. Asta da comentariu! explicarea mo-ta-mo al unui sentiment urat! frumos Lavinia , frumos

Lasă un răspuns