click aici

Scenariul Apocalipsei – Terra


Desigur, un scenariu al sfarsitului lumii ( scenariul apocalipsei ) este doar ipotetic dar, daca ai sta sa te gandesti, ti-ar trece prin minte vreo cauza posibila a acestuia? Si, mai ales, ai putea imagina scenariul acestui eveniment?

Eu m-am gandit de multe ori la asta, citind pe forumuri pe care am mai intrat. Nu cred ca am intalnit vreun forum, blog unde aceasta problematica sa nu fie discutata. Majoritatea pun accent pe incalzirea globala prin efectul de sera, avand drept urmare topirea calotelor polare, ceea ce ar insemna ridicarea nivelului oceanelor si inundarea continentelor. Ma rog, este si asta o posibila catastrofa, dar, din anumite considerente, nu cred ca acest scenariu ar putea avea drept rezultat extinctia totala a omenirii.

Oare acesta sa fie scenariul apocalipsei ?

Pe o orbita situata intre planetele Marte si Jupiter, graviteaza in jurul Soarelui milioane de asteroizi, formand asa numita Centura Principala de Asteroizi. Oamenii de stiinta, intrigati de numarul mare al acestor asteroizi pe o portiune atat de ingusta, au ajuns la concluzia ca cea mai plauzibila ipoteza a originii acestora ar fi o fosta planeta situata pe acea orbita, care ulterior a explodat, lasand in urma sa doar fragmente sub forma acestei centuri de asteroizi ! Ipotetica planeta a fost botezata Phaeton.

Dar daca o asemenea explozie i s-ar intampla si Terrei… ? Desigur, intai s-ar manifesta niste semne in ceea ce priveste fizica pamantului. Magma din interior si-ar mari volumul, impingand violent in faliile scoartei pamantului, o parte din ea tasnind prin cosurile vulcanice, iar cealalta continuand sa impinga in scoarta, rupand catastrofal faliile intregii planete, culminand cu explozia si fragmentarea acesteia in ” bolovani ” mai mici. Ce s-ar intampla cu viata Terrei …?

Acei asteroizi rezultati in urma exploziei, ar calatori prin spatiul cosmic si ar putea adaposti bacterii in stare latenta, milioane si milioane de ani, pana cand, printr-o intamplare, ar putea cadea pe o planeta avand conditii prielnice acelor bacterii, aducand pe acea planeta… VIATA ! Poate ca asa a aparut viata si pe Terra…?

Scenariul Apocalipsei, desigur, este ipotetic, un produs al fanteziei mele. Dar oare ar fi si imposibil…? Normal, cauzele unui sfarsit al vietii pe planeta noastra ar putea fi mai multe. Dar asta poate intriga si provoca mintea cititorului. Si oricat de fantezist ar fi scenariul respectiv, astept sa-l citesc aici.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.
LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Noul smartphone P5 Qmax de la Allview

Cei de la Allview depasesc toate limitele … dupa P5 Quad si P6 … grozava echipa brasoveana au mai lansat

Dragostea şi tăietorul de lemne

Dragostea ca un bonsai? “Da, Dragostea e un bonsai, e o carte cu copertă roz”, mi-a spus Cristina, colega mea.

Lanturile muntoase si femeia – mereu gasesti o piedica inainte sa ajungi in varf

Ce este mai usor de cucerit, femeia sau Everestul? Mie mi se pare ca ambele situatii sunt adevarate incercari si


3 comments

Write a comment
 1. Cezar
  Cezar 18 martie, 2014, 12:39

  Cu tot respectul, ipoteza dumneavoastră are la bază teoria că în Univers, există o lege naturală, aş spune o entropie care se sfârşeşte cu „moartea termică” după evoluţia de la „bing-bang”, la stadiul actual, apoi sfârşitul implacabil a ceea ce mintea poate cuprinde. Un univers natural, linear, cu galaxii, stele, planete şi alte corpuri cereşti care se nasc, apoi mor. Privind în micro, aş spune că este just să gândim aşa. Apoi ne trezim că gândim în macro şi descoperim că nu cunoaştem decât partea, nu şi întregul. Sunt legi care ne scapă, sunt legi pe care abia le descoperim, sunt legi la care numai unii, cei iniţiaţi, au acces. Oamenii i-au numit, învăţaţi, profeţi, chiar mesianici. Numele lor, Iisus, Mahomed sau Budha, i-au făcut pe apologeţi să inventeze religii, toate suprapunându-se şi închinându-se aceluiaşi Dumnezeu Suprem. Aici se naşte întrebarea, de ce şi-ar distruge Dumnezeu propria creaţie cunoscută de noi ca „Universul Nostru” sau „Metagalaxia”? De ce ar trebui ca legile Universului să fie aceleaşi peste tot? Şi mai ales să nu ţină seama de Creator. Sunt atâtea spaţii albe în evoluţia speciilor pe Pământ, încât mă întreb dacă firimitura îşi închipuie cum arată o pâine întreagă. Vă recomand să urmăriţi canalele ştiinţifice, apoi să consultaţi Cărţile Sfinte, Torele, Coranul, Scripturile Creştine, Cartea Morților(egipteană), Cartea tibetană a morților, Vedele (Samhite, Brahmane, Aranyake și Upanișade). Veţi înţelege că au ceva comun, credinţa că sufletul este o Creaţie la fel de profundă ca Universul, doar mai un pic mai gingaşă şi este nemuritor. Spaţiul actual este doar un cămin vremelnic, adaptat necesităţilor fizicului. Dar Creatorul a modelat Universul conform unor legi cunoscute numai de El, aşa că o anihilare totală, NU EXISTĂ!

  Reply this comment
 2. Cristian
  Cristian 19 august, 2015, 14:36

  Apocalipsa este un subiect foarte raspandit si cu foarte multe teorii,dar omul nu poate face altceva decat sa presupuna,nimeni nu stie ce se poate intampla.

  Reply this comment

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte