click aici

Republici separatiste – O viata de razboaie


Mai cunoscuta pentru noi romanii este Republica Moldoveneasca Nistreana, Transnistria, insa in multe locuri pe glob exista asemenea republici separatiste, in Georgia, spre exemplu, exista chiar doua, Osetia de sud si Abhazia!

moldovaUn alt exemplu, aparte, este Kosovo. Aparte, pentru ca din republica separatista Kosovo a ajuns, in clipa de fata, stat recunoscut pe plan mondial. Cat de legitima este constituirea statului Kosovo, aici este o discutie lunga, insa un fapt este cert, este o separare reusita, un precedent periculos si o „apa la moara” pentru toate comunitatiile ce nutresc astfel de dorinte, separatiste. Acum, pe intreg mapamondul exista un curent de unificare, de renuntare la vechi obiceiuri si gasirea unui scop comun. Si totusi, sunt o multime de republici separatiste, tinuturi ce doresc autonomia teritoriala. Oare vom izbuti, noi oamenii, sa fim vreodata o planeta unita, fara granite si cu un scop comun?

Pai nu mi se pare ca acesta ar fi scopul omenirii, o mare si frumoasa unificare, in cuget si simtiri. Omenirea incearca sa se dezagregheze, nu sa se uneasca. Si chiar de ar disparea granitele, diferentele in loc sa lase loc nevoii de cunoastere, ar pune bariere psihologice. Doar o uriasa amenintare la adresa planetei ne-ar putea determina sa actionam unitar. Ceva de genul filmului „Ziua Independentei”. Probabil ca problema nu sunt granitele ci nevoia de a ne simti protejati in propriu spatiu.

Republica Moldova sa divizat in 3: Republica Moldova, Transnistria si Gagauzeri. Nicidata nu va mai fi la fel ca inaite. E dureros pentru toti cei care au rude in oricare din alea doua pamanturi separatiste. A murit foarte multa lume in acel razboi.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.
LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Atractii turistice de neratat in Paris

Iata o prezentare a principalelor atractii turistice din Paris care trebuie vizitate neaparat in timpul unui sejur de cateva zile.

Piata muncii in Romania

Din pacate in Romania avem o piata a muncii foarte slaba, majoritatea romanilor fiind someri cu acte. Pe langa acest

Atentionare pentru romanii din UK

Bineinteles sursa acestui articol provine tot de pe facebook iar daca pe mine nu ma afecteaza cu nimic, iar traficul


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte