Ghid complet pentru jocul de Airsoft

airsoft

Probabil ca esti familiarizat cu conceptul de airsoft iar daca nu esti, momentul in care acesta va deveni unul cat se poate de comun este din ce in ce mai aproape. Infiintat in Japonia, airsoftul s-a dovedit a fi unul dintre cele mai atractive jocuri fizice, avand un impact puternic asupra jucatorilor.

Ce inseamna de fapt airsoft?

Este un joc prin care jucatorii descopera senzatiile pe care le simte un soldat in misiune. Cu imbracaminte militara, arme asemanatoare cu cele reale si misiuni bine stabilite, jocul te transpune din scaunul de birou direct pe campul de lupta.

De ceva vreme, prin site-uri precum Airsoft6.ro, acest joc a patruns si in Romania si a atras o multime de pasionati de lupte. Inainte de a rezerva cateva ore de joaca cu prietenii, trebuie sa stii o serie de reguli si informatii pe care le implica airsoftul.

In primul rand, este bine de stiut ca jocul are reguli. Te joci de-a razboiul, insa trebuie sa respecti o multime de reguli care sa te tina in siguranta atat pe tine, cat si pe partenerii de joc. Regulile sunt urmatoare:

1. Se joaca in minim doi jucatori. Numarul maxim nu este precizat, putandu-se juca chiar si intr-o suta de oameni.

2. Foloseste replici de arme, insa este bine sa nu umbli cu ele pe strada, deoarece s-ar putea sa sperii oamenii.

3. Este interzis minorilor. Cei care au mai putin de 18 ani nu au voie sa participe la jocuri de airsoft.

4. Nu se joaca altundeva decat in spatii special amenajate pentru asa ceva.

5. Implica, pe langa arma, o serie de accesorii si de haine, care sa te mentina in deplina siguranta. Un outfit de airsoft include ochelari de protectie, pantaloni si geaca militara, bocanci militari si alte accesorii care nu sunt obligatorii, insa pot fi extrem de utile, cum ar fi genunchierele si manusile tactice. De regula, pe site-urile destinate Airsoft-ului pot fi gasite o multime de accesorii interesante care te ajuta sa castigi jocurile.

Ce sa faci si ce sa nu faci intr-un joc de airsoft?

In primul rand, pentru a juca airsoft trebuie sa ai o serie de informatii despre replicile pe care le poti folosi si despre regulamentul detaliat al jocului. Exista o comunitate destul de inchegata care te poate ajuta sa te bucuri din plin de acest sport cu adevarat deosebit.

Este extrem de important sa stii ce faci cu arma de airsoft. Daca alegi sa iti cumperi propria arma, exista o serie de reguli ce trebuie sa fie indeplinite si o multime de responsabilitati pe care le ai:

A. Trebuie sa tratezi arma de airsoft ca pe o arma reala. Motivele sunt cat se poate de simple: din punct de vedere fizic, arma seamana extrem de mult cu una reala si s-ar putea ca atat oamenii, ca si organele de politie sa se gandeasca la acest lucru. Replica trebuie sa iasa din geanta doar pe terenul de airsoft si acasa.

B. Foloseste-o doar intr-un mediu corespunzator. O replica poate genera rani destul de mari daca este folosita intr-un mediu necorespunzator, fara ochelari si echipament de protectie.

C. Tine arma cu teava intr-o directie sigura si atunci cand nu doresti sa tragi, tine degetul departe de tragaci.

Daca ai ajuns intr-un joc, exista si aici o serie de reguli care implica fairplay si onoare. Astfel, trebuie sa fii sincer ori de cate ori esti lovit. Atunci cand simti, auzi sau pur si simplu vezi ca ai fost lovit, trebuie sa strigi ca esti mort si sa iesi din joc.

De asemenea, trebuie sa ai incredere in adversari si sa eviti eventualele certuri atunci cand ai impresia ca acesta a fost nimerit.

Vorbim despre un joc care implica prieteni, insa este bine sa se evite alcoolul inainte de joc sau in timpul jocului. De asemenea, trebuie sa se evite joaca cu replicile altor persoane. Exista o multime de oameni care investesc foarte multi bani pentru a se bucura de o replica de buna calitate, ceea ce inseamna ca daca te joci cu ea risti sa o strici si sa o platesti.

Nu in ultimul rand, trebuie sa eviti focurile trase fara o tinta anume. Nu este fairplay si poate sa fie destul de periculos.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns