Batalia de la Ovine sau cum poate un grup de mioare sa deturneze un vas rusesc de spionaj

Nu mai luam in serios stirile si suntem obisnuiti sa auzim tot felul de evenimente care mai de care mai greu de crezut. De la copii maltratati de parinti si pana la situatii care starnesc amuzamentul si indignarea cititorilor, totul este prezentat la TV intr-o forma cat se poate de „comerciala”. Ceea ce cu siguranta te-a surprins si pe tine zilele trecute cand te-ai uitat la stiri a fost ciocnirea dintre cargoul fara embargou ce transporta oi plecat din Midia-Navodari si nava de spionaj ruseasca aflata in misiune de spionaj.

Nefericitul incident a avut loc pe coastele turcesti ale Marii Negre si cel mai probabil s-a petrecut din cauza cetii, ne anunta canalele de stiri din Romania si de peste hotare. Dar oare, ale noastre mioare, nu au vrut sa razbune closca cu puii de aur? Oare nu au vrut ca Limanul (nava ruseasca) sa nu mai ajunga la liman si sa nu isi duca la bun sfarsit misiunea?

Intr-o oarecare masura, scopul a fost indeplinit, iar rusii au supravietuit cu toti, la fel ca si mioarele noastre. De aproape jumatate de secol, nava Liman servea serviciului fortelor ruse si niciodata nu a fost pusa in fata unei asemenea situatii. Nimeni nu a reusit ceea ce oitele noastre in frunte cu echipajul format din doar 17 oameni au reusit.

Care a fost rezultatul? Cred ca il stii si tu daca te-ai uitat la TV sau pe stirile de pe net in ultimele zile, daca nu, il afli acum. Rezultatul a fost o nava scufundata, complet dotata pentru misiuni foarte dificile ce implica activitati de spionaj si o armata de 8800 de oi traumatizate, care cu siguranta au nevoie de o vacanta lunga pe o pasune intinsa sa uite prin ce au trecut.

Potrivit presei, atat romanesti cat si internationale, incidentul nu a avut niciun substrat politic si cu siguranta mioarele nu au putut pune la cale un asemenea plan ingenios. Insa, daca de atatia ani, nava ruseasca monitorizeaza exercitii desfasurate de NATO in Marea Neagra si nu a suferit stricaciuni semnificative, acum oitele i-au venit de hac!

Trebuie scris in istorie ca Batalia de la Ovine s-a dat pe data de 18 aprilie 2017, la 40 de kilometri departare de stramtoarea Bosfor, iar cargoul sub pavilion Togo cu 17 marinari si o armata de 8800 de oi a „invins” nava de spionaj cu 78 de militari rusi. Sa fie un incident singular sau un semn de razboi? In fond, cine indrazneste sa se puna cu rusii, daca nu niste oi? Armata chiar trebuie sa ia in calcul o varianta de antrenamente pentru mioare!

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns