click aici

Dogon – Legendele tribului


Dogon este un trib din Africa, pana aici nimic spectaculos, insa ceea ce il face cu totul aparte este un amanunt cu totul senzational, uluitor. La fiecare 50 de ani acest trib celebreaza o stea, anume Sirius. Si poate nici lucrul asta nu este iesit din comun, stelele au avut mereu o fascinatie asupra omului. Insa motivatia pentru care tribul Dogon venereaza steaua Sirius este iesita din comun.

Dogon

Dogon: Sursa foto Google Images

Legendele tribului “vorbesc” de zei ce au coborat in mijlocul lor, multe din cunostintele stramosilor fiind meritul zeilor. Si tot legenda mai spune ceva, ca acei zei vin de pe o planeta aflata langa Sirius. Astfel, de mii de ani, tribul Dogon venereaza o stea, mereu cu gandul la “vizitatorii” de pe mica planeta. Planeta langa Sirius? Nu exista, nu se vede nimic! Adevarat, cu ochiul liber nu, iar datorita stralucirii lui Sirius, pana si cu un telescop este greu de observat, insa acea planeta exista intradevar, fapt uluitor! Clar, stramosii Dogon nu o puteau vedea, cu toate astea stiau de existenta planetei.

O planeta imposibil de vazut cu ochiul liber descoperita pe la 1900 dar redescoperita la fiecare 50 de ani de tribul Dogon, si asta de mii de ani…gasiti o explicatie acestui fapt?  Nota: este realitate, tribul exista, legenda si ea, steaua Sirius si planeta, cat se poate de reale. 

Stiinta are la baza un concept, solutia cea mai simpla este deseori si cea corecta. Iar daca aplicam acest principiu in cazul tribului Dogon, da, foarte posibil ca legenda sa fie chiar un adevar! Este o treaba de logica pana la urma.Cunoasterea sta in natura fiintelor rationale, si asa cum omul peste sute de ani va explora alte planete, pasul a fost deja facut, tot astfel este foarte posibil ca alte fiinte sa fi calcat deja pe Terra. Fiinte mai evoluate, civilizatii extraterestre mai vechi, vechimea in evolutie fiind, daca nu un garant, cel putin o sansa a superioritatii tehnologice. Da, logic, Dogon este o dovada a faptului ca am fost vizitati de extraterestri.

Restul este imaginatie! De ce nu au ramas? Cine stie, poate atmosfera planetei noastre nu este compatibila cu viata acelor fiinte…posibil! Sau poate au fost doar in trecere, explorand necunoscutul si…se intorc!

LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Cleanco v1.1.0 – Cleaning Company WordPress Theme

Cleanco is a beautiful and ultra flexible WordPress theme for cleaning service company, maid service company, maintenance and general service

Rascruce de drumuri

În viață oricărui om, mai devreme sau mai târziu își face apariția această răscruce de drumuri. Tot ce trebuie să

O PIATRĂ-N CARE DOUĂ INIMI BAT

Nu știu ce-nseamnă verbul „a iubi” – Un verb ciudat, lipsit de-nțelepciune – Și nu transform iubirea-n rațiune, Dar nici


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Leave a Reply

Skip to toolbar