De ce barbatii sunt mai increzatori decat femeile?

de-ce-barbatii-sunt-mai-increzatori-decat-femeile

Oamenii reactioneaza in mod diferit in anumite circumstante, insa cei increzatori sunt mai stapani pe situatia, isi pot depasi slabiciunile si pot directiona energia in directia potrivita. In acest caz, avem ce invata de la barbati.

Barbatii sunt mai puternici din punct de vedere fizic

Se stie ca barbatilor le este scris in gene sa lupte pentru a-si atinge scopurile. Datorita puterii fizice, ei si-au dobandit mancarea pentru ei si pentru familiilor lor, au cucerit pamanturi si au acaparat comori, au stiut sa cucereasca femei frumoase si sa intretina multi copii. Barbatii s-au ghidat din timpuri stravechi de principiul ca doar cel mai puternic castiga, iar pentru asta ajungeau sa lupte, sa se dueleze etc.

In prezent, datorita tehnologiei moderne, nu mai e nevoie sa rezolvi anumite chestiuni prin forta fizica. Mai mult, datorita evolutiei domeniului psihologic, barbatii reusesc sa aplaneze conflictele in mod pasnic.

Totusi, memoria genetica este mai puternica decat progresul stiintific. In adancul sufletului, barbatul constientizeaza ca daca nici unul din argumentele sale nu vor fi convingatoare, atunci el isi va folosi forta fizica. Aceasta nu inseamna ca el o va in mod obligatoriu,dar insasi ideea ii inspira deja incredere in sine.

Femeile,dimpotiva, isi recunosc slabiciunea. Ele sunt considerate reprezentante ai sexului slab, anume din acest considerent femeilor le este mai greu sa se argumenteze. Atunci cand in ochii barbatilor apare focul agresivitatii, memoria genetica se declanseaza impotriva femeii. Daca barbatul o va lovi pe femeie, cel mai probabil este ca ea nu va riposta. Cum sa procedam in acest caz?

In primul rand, nu trebuie sa uitam ca si animalele de prada se napustesc asupra celor, care sant mai slabi si care fug. In al doilea rand ,atunci cand barbatii practicau lupta corp-la-corp, femeile isi exercitau talentul de a convinge. Convingerea si calmul este secretul aplanarii oricarui conflict.

Barbatii sant mai precauti

Din copilarie, baietii sunt sunt educati in spirit barbatesc: sa nu planga, sa nu le fie frica, sa nu le faca rau celor mici. Ei trebuie sa fie puternici, de nimeni si de nimic sa nu se teama. Astfel ei isi formeaza abilitatile pe care trebuie sa le posede un adevarat barbat. Dar asta nu inseamna ca in situatii extreme lor nu le este frica. Ei isi fac griji, insa nu-si arata sentimentele de frica, deci, adversarul sau are sentimentul ca oponentul lui este absolut linistit, calm si increzator.

Femeia, dupa natura sa, este mai emotiva, iar sentimentele ei sant mai vizibile. In rezultat , adversarul vede in care moment ea a inceput sa va faceti griji si va incerca sa o scoata din fire in mod intentionat si o va lovi exact acolo unde o doare. Pentru ca femeia sa evite toate acestea, ea trebuie sa invete sa se controleze in public, sa-si urmareasca gesturile, vocea si sa-si pastreze echilibrul emotional.

Cum poti sa-ti recapeti increderea in sine?

  • Da importanta succeselor obtinute, apreciaza ceea ce faci si ai grija de corpul tau.
  • Amintiti-va de ceva ce-ti aduce placere. Daca azi lucrurile nu au mers bine – nu panica, pentru ca maine s-ar putea sa-ti mearga mai bine daca vei depune mai mult efort.
  • Nu actiona si nu lua decizii la impuls. Calmeaza-te si aminteste-ti de ceva placut cum ar fi, de exemplu, marea si nisipul.
  • In situatii de stres, identifica o cale despre cum ai putea sa te descarci de emotiile negative.Fa sport, fa curatenie in casa si la birou, plimba-te si socializeaza. Astfel, vei putea sa-ti recapeti increderea si buna dispozitie, iar lucrurile vor merge ca pe roate!
Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns