Cum să optimizezi fluxul finanțelor tale

Cum să optimizezi fluxul finanțelor tale

Optimizarea fluxului finanțelor poate fi cea mai importantă responsabilitate a ta. Dacă ești un antreprenor la început de drum, trebuie să ai un plan de afaceri care să anunțe un profit fabulos. Dacă nu ai un flux optim al finanțelor, nu vei atinge niciodată acel profit fabulos prognozat. Un împrumut rapid, la care să recurgi, nu este soluția optimă.

Un flux al finanțelor negativ poate aduce neplăceri pe viitor chiar dacă înregistrezi un profit consistent. De ce se întâmplă acest lucru? Deoarece fluxul de lichidități reflectă starea financiară a companiei tale, iar valoarea negativă este un semnal de alarmă că există ceva ce nu merge bine, iar profitul obținut în prezent se transformă foarte repede într-o pierdere imensă sau chiar în faliment. De aceea este recomandat să acorzi fluxului finanțelor tale atenția cuvenită.

Ca urmare a unei analize financiare, lichiditatea permanentă devine un factor foarte important, având o strânsă legătură cu alți indicatori precum rata profitului sau lichiditatea imediată. Un aspect important de care trebuie să ții cont atunci când eveluezi situația firmei tale este expunerea față de creditori, în special dacă lichiditatea are un nivel nesatisfăcător.

La începutul dezvoltării afacerii tale, se întâmplă să ai și costuri mari de pornire sau pierderi inițiale mai mari. Pentru a reuși în afacerea ta, ai nevoie de numerar pentru finanțarea stocurilor mari și datoriilor mai ridicate. O prognoză concretă și cât mai apropiată de realitate face, de cele mai multe ori, diferența. Un flux corect al finanțelor te poate scuti de necazuri pe viitor.

Ca antreprenor, pentru a avea în permanență lichiditate, trebuie să angajezi personal competent pe partea financiară și să fii mereu pregătit să-ți reorganizezi afacerea. Astfel, trebuie să fii econom când afacerile îți merg bine și dacă afacerea merge prost, caută un alt mediu de unde să pornești o nouă afacere. Totuși, nu te lansa într-o afacere dintr-un domeniu pe care nu îl cunoști deloc, căci nu vei avea controlul necesar asupra afacerii.

Dacă ai o afacere cu un flux al finanțelor solid și stabil, aceasta va avea o valoare ridicată în ochii investitorilor. Dacă vrei să îți vinzi afacerea, recomandabil este să optimizezi din timp fluxul finanțelor și să asiguri lichiditate în companie. Acești bani se vor întoarce tot în contul tău și cresc valoarea afacerii tale. O măsură pentru a optimiza fluxul finanțelor companiei tale este sistarea investițiilor majore care îngreunează bunul mers al companiei. Fii atent la investițiile viitoare și achiziționează în cazul în care achiziția se concretizează într-o creștere imediată a profitului.

Un management al fluxului finanțelor este vital indiferent de stadiul de dexvoltare al afacerii tale, pornind de la lansarea ei, de la momentul dezvoltării și până la consolidarea ei.Trebuie să monitorizezi continuu fluxul finanțelor realizat versus cel panificat, analizând variațiile pozitive și negative pentru luarea deciziilor corecte și identificarea celor mai bune soluții de acoperire a perioadelor de lipsă de lichiditate și optimizarea perioadelor unui flux al finanțelor mai mare decât cel obișnuit. Pentru un flux mai mare, creditele nu sunt recomandate, inclusiv un credit de nevoi personale.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns