click aici

Cum ne afecteaza fumatul pasiv


Fumatul pasiv presupune inhalarea fumului de la o țigară consumată de o altă persoană, aflată în vecinătatea noastră. Lucrul acesta se întâmplă frecvent, mai ales atunci când dorim să socializăm, fie la locul de muncă, fie în localuri și tolerăm persoanele care doresc să fumeze. In cazul adultilor, riscul de suferi de cancer pulmonar din cauza fumatului involuntar este cu 20­30% mai mare. De asemenea, adultii mai pot suferi de boli coronarine, diferite forme de cancer (mamar, sinus nazal etc), ateroscreloza, simptome respiratorii acute, debutul si agravare astmului, dar pot avea si un miros neplacut, deranjant al gurii si mucoasa nazala poate fi iritata.

Fumatul sau inhalarea fumul de tigara poate afecta toate categoriile de persoane de la nou­nascuti la adulti, insa cei mai vulnerabili, bineinteles, sunt copiii. Expunerea la fumul de tigara a nou­nascutului poate conduce la sindromul de moarte subita a acestuia, indiferent de persoana care fumeaza in casa. Surprinzator este si efectul fumului de tigara al carui miros ramane in lucrurile din incaperi. Acest miros se impregneaza pe lucrurile din casa sau in masina si nu dispare mult timp dupa ce fumatul inceteaza in incaperea respectiva.

Recomand tigara de tip electronica si lichid pentru tigara electronica.

LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Raceala la sfarsit de iarna

Dupa cum spune si titlul am racit si sunt topit. Daca acum ceva timp scriam un post in care anuntam

Laboratorul unei femei

In 22% din cazurile unei bucătarii avariate este atunci când bărbatul vine acasă beat și este imposibil sa nu strice

Vointa de fier

Era o fata muncitoare si educata… ii placuse dintotdeauna sa invete si isi dorea sa isi depaseasca conditia pentru ca

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte