Am trecut pe Linux – Ce este Linux. CopyRight

mirror-ubuntu-romaniaM-am saturat de windows m-am saturat de erorile din windows m-am saturat ce sa mai de acest sistem de operare pe care toata lumea il ridica in slavi … in fine m-am ajutat de el cativa ani buni insa acum este momentul sa trec  la ceva mult mai complicat si mai pro din punctul meu de vedere !

Incepand de azi va voi explica aproape tot ce tine de linux!

Ce este Linux. CopyRight

Linux este o copie a sistemului de operare UNIX care poate rula pe un calculator cu procesor Intel 386 sau mai bun. Linux nu este un UNIX , UNIX fiind un software aflat sub copyright (trebuie cumparata o licenta pentru a-l putea utiliza legal).

A fost rescris de la zero pentru a elimina necesitatea platii licentei. Totusi el se bazeaza in intrgime pe comenzile si „look and feel”-ul UNIX, deci cine stie Linux stie si UNIX si invers .. (in cazul meu … ambele ma cam depasesc, dar cu timpul incerc sa le invat cat mai bine)

Linux este un sistem multiuser si multitasking , adica mai multi utilizatori pot rula mai multe programe in acelasi timp. Are suport pentru retea (TCP/IP) , Internet , ba chiar este unul dintre cele mai folosite sisteme de operare pentru servere internet si intranet. Linux sub licenta GPL ceea ce inseamna urmatoarele:

  • Este disponibil in cod sursa gratuit.
  • oricine vrea sa aduca modificari , sau sa foloseasca anumite parti este liber sa o faca , dar cu conditia ca produsul nou obtinut sa fie sub aceeasi licenta (adica sa fie gratuit si cu sursele la vedere).

 

Daca vrei sa ai un calculator mai rapid cumpara-ti un router wireless d-link si un ssd ieftin!

 

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

8 thoughts on “Am trecut pe Linux – Ce este Linux. CopyRight

  1. Păi bravo tati! 🙂 It’s Ubuntu time m/.
    S-a cam terminat treaba cu jocurile şi softurile crackuite ş.a.m.d. Este momentul să intrăm în rândul lumii :D.

  2. eu il folosesc doar in medii virtuale, in rest, stau pe windows ca am nevoie de el…

  3. Linuxul este bun si nu prea. De acord, este stabil, nu sunt virusi, nu (prea) da eroari, etc, dar are suport slab, programe putine si multe alte lipsuri. Ptr uz caznic (internet, filme, muzica) este super ok, insa ptr a face munca pe el (editare photo/video, gestiune, programe specializate, etc) este praf. Cate programe ai vazut facute ptr linux? ZERO. Se fac ptr WinSHIT si Mac OS. Iti recomand Mac OSX, daca vrei un sistem bazat tot pe UNIX dar mult peste Linux ca interfata si functionalitate. Si crede-ma poate fi instalat pe orice calculator (aproape). Mac OSX ptr calculatoare non-Apple este pe net. Cauta iDeneb sau hacintosh! Spor la search!

    P.S. Am folosit Ubuntu destul timp (ani), ii bun dar are prea multe minusuri cand incepi sa lucrezi serios pe PC!

  4. Am vazut ca rulezi Xubuntu. E o versiune mai light de Ubuntu. Dar iti merge ok si Ubuntu, ca am dat si de configuratia ta aici pe blog. Eu folosesc Ubuntu 13.04.

Lasă un răspuns