click aici

Am trecut pe Linux – Ce este Linux. CopyRight


mirror-ubuntu-romaniaM-am saturat de windows m-am saturat de erorile din windows m-am saturat ce sa mai de acest sistem de operare pe care toata lumea il ridica in slavi … in fine m-am ajutat de el cativa ani buni insa acum este momentul sa trec  la ceva mult mai complicat si mai pro din punctul meu de vedere !

Incepand de azi va voi explica aproape tot ce tine de linux!

Ce este Linux. CopyRight

Linux este o copie a sistemului de operare UNIX care poate rula pe un calculator cu procesor Intel 386 sau mai bun. Linux nu este un UNIX , UNIX fiind un software aflat sub copyright (trebuie cumparata o licenta pentru a-l putea utiliza legal).

A fost rescris de la zero pentru a elimina necesitatea platii licentei. Totusi el se bazeaza in intrgime pe comenzile si “look and feel”-ul UNIX, deci cine stie Linux stie si UNIX si invers .. (in cazul meu … ambele ma cam depasesc, dar cu timpul incerc sa le invat cat mai bine)

Linux este un sistem multiuser si multitasking , adica mai multi utilizatori pot rula mai multe programe in acelasi timp. Are suport pentru retea (TCP/IP) , Internet , ba chiar este unul dintre cele mai folosite sisteme de operare pentru servere internet si intranet. Linux sub licenta GPL ceea ce inseamna urmatoarele:

 • Este disponibil in cod sursa gratuit.
 • oricine vrea sa aduca modificari , sau sa foloseasca anumite parti este liber sa o faca , dar cu conditia ca produsul nou obtinut sa fie sub aceeasi licenta (adica sa fie gratuit si cu sursele la vedere).

 

Daca vrei sa ai un calculator mai rapid cumpara-ti un router wireless d-link si un ssd ieftin!

 

LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Kappe – Creative Full Screen Joomla Template (Photography)

Kappe is a minimal yet creative Full Screen Template with full responsive layout and Retina Ready. Kappe is a perfect

Sensor – 5 Responsive Email Templates (Email Templates)

Sensor – 5 Responsive Email Templates Sensor comes with 5 different unique responsive email templates for flat designed e-newsletter which

TV Elements – Press75 WordPress Theme

TV Elements takes your videos and puts them front and center within a large featured video carousel on the home


Tags assigned to this article:
linuxlinux gratuitsitem de operaresitem linuxUNIX

8 comments

Write a comment
 1. Vlad
  Vlad 21 May, 2013, 19:17

  Păi bravo tati! 🙂 It’s Ubuntu time m/.
  S-a cam terminat treaba cu jocurile şi softurile crackuite ş.a.m.d. Este momentul să intrăm în rândul lumii :D.

  Reply this comment
 2. Yamasha
  Yamasha 21 May, 2013, 20:28

  eu il folosesc doar in medii virtuale, in rest, stau pe windows ca am nevoie de el…

  Reply this comment
 3. Adrian
  Adrian 21 May, 2013, 20:37

  Linuxul este bun si nu prea. De acord, este stabil, nu sunt virusi, nu (prea) da eroari, etc, dar are suport slab, programe putine si multe alte lipsuri. Ptr uz caznic (internet, filme, muzica) este super ok, insa ptr a face munca pe el (editare photo/video, gestiune, programe specializate, etc) este praf. Cate programe ai vazut facute ptr linux? ZERO. Se fac ptr WinSHIT si Mac OS. Iti recomand Mac OSX, daca vrei un sistem bazat tot pe UNIX dar mult peste Linux ca interfata si functionalitate. Si crede-ma poate fi instalat pe orice calculator (aproape). Mac OSX ptr calculatoare non-Apple este pe net. Cauta iDeneb sau hacintosh! Spor la search!

  P.S. Am folosit Ubuntu destul timp (ani), ii bun dar are prea multe minusuri cand incepi sa lucrezi serios pe PC!

  Reply this comment
  • LoccoChicco
   LoccoChicco Author 21 May, 2013, 20:53

   Pfuuu nu ma descuraja ! Pana acum imi place … pare mult mai accesibil si daca vine vorba de programe pentru linux … wooow .. ne-am obisnuit noi cu clasicele executabile pe care le are windows-ul insa daca sti ce anume iti trebuie si iti iei si dependentele programului respectiv … eu zic ca nu ai cum sa nu-ti faci treaba cu el !Am scris putin mai pe larg aici http://locco.ro/cum-faci-rost-de-linux-si-de-programe-pentru-el.html

   Reply this comment
 4. Alexandru Ionut
  Alexandru Ionut 22 May, 2013, 21:15

  Linux este platforma pe care ruleaza mai multe sisteme de operare (distributii). La care anumte te-ai orientat?

  Reply this comment

Write a Comment

Leave a Reply

Skip to toolbar