Cum imi pot proteja contul si postarile de pe Facebook?

Protejarea contului de Facebook este importanta daca doresti sa iti protejezi intimitatea. Pentru a -ti proteja fotografiile, statusurile si informatiile personale, urmeaza instructiunile noastre!

De la democratizarea retelelor de socializare precum Facebook, Twitter si Instagram, pentru a numi doar cateva, protejarea vietii private a devenit o preocupare reala pentru utilizatorii de internet.

Nu ne facem neaparat griji atunci cand folosim in mod regulat Facebook, de exemplu, dar daca avem obiceiul de a posta fotografii, clipuri video sau statusuri care nu ne arata cu adevarat in cea mai buna forma sau care ar putea oferi o imagine negativa despre noi, riscam sa ne facem rapid de ras.

Un potential angajator care ar fi suficient de curios sa ne verifice contul inainte de a ne contacta pentru un interviu ar putea crede ca nu suntem suficient de profesionisti, ca sa nu mai vorbim de fostele noastre prietene sau soacra care ar putea sti totul despre viata noastra (cand nu neaparat asta ne dorim!), si nici nu mai vorbesc de hackerii de informatii personale care ar putea intra in posesia contului nostru si sa ne faca si ei de ras.

Asadar, acum este mai mult ca niciodata esential sa iti protejezi postarile de pe Facebook pentru a nu fi vazute de persoanele nepotrivite sau pentru a nu fi deturnate.

Dar, in termeni practici, cum iti protejezi postarile de pe Facebook? Iata tot ce trebuie sa stii:

Protejeaza fotografiile sa videoclipurile de pe Facbook

In momentul publicarii

Pentru a te asigura ca fotografiile tale nu sunt vazute de persoane nedorite sau de intreaga lume, trebuie sa utilizezi selectorul de audienta facand clic pe logo-ul de partajare din partea de jos a casetei de dialog.

Poti alege intre: „prieteni”, „doar eu”, „personalizat” sau poti selecta un grup de prieteni desemnati.

Fotografii deja publicate

Daca fotografiile tale sunt deja pe Facebook, trebuie sa le deschizi una cate una si sa schimbi optiunea de partajare facand clic sub fotografie.

Cu toate acestea, daca se afla intr-un album, le poti schimba cu un singur clic folosind butonul „editare”, apoi accesand „confidentialitate”.

Fotografii identificate

Prietenii tai te pot, de asemenea, identifica intr-o fotografie. In acest caz, nu poti sterge imaginea.

Ceea ce poti face, insa, este sa alegi ca fotografia sa nu apara in jurnalul tau sau ca numele tau sa fie eliminat din identificare.

Pentru a face acest lucru, mergi la „Optiuni” sau sub imagine si fa clic pe „Raportati/eliminati identificarea”.

Protejarea postarilor pe Facbook

Pentru a proteja postarile de pe Facebook, iata ce poti face:

Mergi in coltul din dreapta sus al paginii de Facebook (faa clic pe triunghiul mic cu susul in jos), apoi selecteaza „setari”.

In meniul din stanga, selecteaza „confidentialitate”.

In selectia „Who can see my content” (Cine imi poate vedea continutul), poti schimba audienta pentru viitoarele tale postari (prieteni, anumiti prieteni etc.).

Protejarea informatiilor personale

Pentru a proteja contul de Facebook, sfatul nostru este sa folosesti o adresa de e-mail dedicata exclusiv contului. Acest lucru iti va proteja datele in cazul in care contul  este piratat.

Daca nu este cazul, nu ezita sa schimbi „toata lumea” in „prieteni” in „cine te poate gasi folosind adresa de e-mail pe care ai furnizat-o” sau „cine te poate gasi folosind numarul de telefon pe care l-ai furnizat”, accesand „Setari si instrumente de confidentialitate”, apoi „confidentialitate”.

Luand toate aceste masuri de precautie, ar trebui sa poti sta linistit, iar datele tale ar trebui sa fie bine protejate.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns