Filelist.Ro-Torrent,probleme tehnice sau hacking

filelist.ro1

Trackerul FileList.Ro nu merge de cateva zile bune, imediat implinindu-se saptamana. Cum administratia Filelist.Ro a afisat pe torrent ca vor reveni cat de curand posibil, nu mi-am facut griji, considerand ca este o simpla problema de ordin tehnic. Totusi, este binecunoscut faptul ca, orice roman care se respecta, are cont pe Filelist.Ro si se intreaba probabil ca si mine ce anume s-a intamplat. Si cum tot mai multe voci sustin ca ar fi vorba de o actiune de hacking si nu neaparat o problema de ordin tehnic, mi-ar placea sa stiu.

Altfel spus, ar fi normal sa avem un raspuns oficial din partea administratiei FileLis.Ro si sa fie si adevarul. Consider ca meritam sa stim, asa mi-a spus un prieten, caci iubesc trackerul asta si am crescut impreuna cu el. Asadar, poate cineva sa ne lumineze?

Anuntul de pe tracker arata cam asa:

Site-ul nostru a fost victima unui atac de securitate, cineva a exploatat o vulnerabilitate CSRF pentru a obtine un cont de SysOp, de unde a procedat mai departe la a trimite spam-uri prin PM si email. Va rugam sa stergeti orice email tip spam venit de la site-ul nostru, dar sa NU il marcati ca spam, pentru a putea primi in continuare mail-uri legitime de la noi.
Parolele conturilor nu au fost compromise, deoarece ele nu sunt vizibile nici pentru staff, fiind stocate criptat. Atacatorul nu a obtinut decat acces de administrare pe interfata web, securitatea serverelor nefiind afectata. Continutul bazei de date a fost restaurat dintr-un backup facut in noaptea de Luni spre Marti.
Ne cerem scuze pentru orice neplaceri.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns