Ce hrana oferiti hamsterului dvs?

Am avut in ultimii ani in jur de 4 hamsteri. Dupa cum stiti acestia au durata de viata scurta, cativa ani, asa ca sunt la al 4-lea hamster, care de altfel il am de aproximativ 3 ani. Il tin intr-o cusca incapatoare unde are si rotita si tot ce isi doreste. Spre deosebire de ceilalti 3 hamsteri, acesta nu bea apa deloc. Cei din urma erau insetati rau tare, intotdeauna puneau boticul la biluta unde le curgea apa. Cred ca in functie de rasa acestia beau sau nu apa. Dar eu vreau sa discut despre hrana acestora, pentru ca mi se pare ca reactioneaza in functie de ce hrana ii oferi.

De exemplu, la inceput ii ofeream tot felul de legume, precum morcovi, varza, salata sau castraveti. Stiu, aceasta este o hrana care este benefica pentru a-i oferi apa necesara, insa, am observat ca daca nu ii ofer hrana special dedicata lui, este un pic nervos si nesatul.

Am decis ca o perioada sa observ modul sau de viata oferindu-i doar legume, concluzia a fost uimitoare, un pic nervos si zvapaiat. De fiecare data cand nu ii ofeream hrana dedicata lui, acesta incepea sa traga de gratii pe timpul noptii, era foarte nervos in cusca lui.

Odata ce i-am oferit hrana din comert dedicata special lui, cu tot felul de minunatii, acesta isi crea intotdeauna o rezerva in casa si se hranea de acolo ori de cate ori avea nevoie. Am observat ca nu mai tragea de gratii, nu mai era nervos, avea hrana ce ii placea si o rodea intotdeauna cu placere. De asemenea, am observat ca hrana din comert are cateva buline verzi si rosii care sunt pline cu vitamine. Pe acestea le rodea intotdeauna cu placere si nu stiu motivul, cred ca acestea contin ceva special de le infuleca cu atata dorinta. La Pets Mag gasiti hrana special dedicata rozatoarelor.

Toti veterinarii va vor spune ca animalelor nu trebuie sa le oferiti doar hrana voastra sau resturile voastre de hrana pentru ca acestia risca sa se imbolnaveasca. In trecut ofeream cainelui meu doar resturile de la masa, precum oase sau resturi de macare si am observat ca uneori ii pica parul sau chiar devenea mult mai nervos de la hrana lui. De cand am inceput sa ii ofer o dieta echilibrata, atat granule dedicate lui cat si hrana obisnuita, acesta este mult mai sanatos si mai vioi.

Veti observa intotdeauna ca indeosebi cainii au o dorinta arzatoare de a manca resturi de pui. Acestea sunt considerate de catre caini delicatese, insa le este pusa sanatatea in pericol. Cele mai periculoase resturi de hrana sunt reprezentate de catre oasele de pui care cel mai des nu sunt digerate corect de catre stomacul cainelui si de asemenea pot face dermatita, picandu-le parul.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns