Dansul nu reprezinta o arta la noi in Romania pentru ca nu suntem familiarizati cu el. Daca incerci sa le explici oamenilor ca prin dans se intampla mult mai mult decat miscarea libera corpului, nu vor intelege. Prin dans nu doar ca faci un mic sport si mai dai drumu la oase, ci iti mai aerisesti mintea, creierul, mai uiti de probleme si iti intaresti psihicul.
Nu de multe ori am auzit la unele petrecere, scuzati-ma, nu dansez, pentru ca nu stiu. Gresit. De fapt, e vorba de psihic, care odata intarit cu principii precum ca nu stii sa dansezi, atunci chiar ca nu o vei face. Dansul vine de la sine, imediat dupa ce ai simtit ritmul, corpul incepe sa se miste.
De ce e bine sa stii sa dansezi? In afara faptului ca nu o sa te faci de ras niciodata la o petrecere si chiar ii vei da gata pe multi dintre invitati cu stilul tau, vei mai avea ocazia sa iti intaresti increderea in sine. Dansul te dezinhiba, te face sa iti scoti in afara toate calitatile bune. Prin dans cel mai des poti exploda asa cum nu ai facut-o niciodata, te poti exterioriza asa cum nu ai facut-o niciodata.
Mie imi place dansul sportiv, cel care implica si un pic de rezistenta fizica dar si un pic de forta. Intotdeauna mi-au placut dansurile libere si cele sportive, care tin mult de forta fizica a omului. De exemplu, break dance este un astfel de dans, care iti intareste corpul si il defineste.
In sine, tot dansul sportiv iti defineste corpul si il face sa fie mai frumos. In general la fete, dansul sportiv intareste fesele si le face mai ferme, iar la baieti, zona lombara si abdomenul.
Daca nu faceti niciun sport si credeti ca nu vi se recomanda nimic in materie de sport, va invit cu placere sa incercati dansul. Nu implica foarte multa forta fizica. In dans ai nevoie doar de auto-educare si mai precis, de curaj pentru a-ti atinge scopurile si pentru a face dansul perfect. Va recomand dans sportiv aici.
Probabil ca ati vazut intotdeauna ca parintii dvs. stiu sa danseze la petreceri iar voi nu faceti decat sa stati pe scaun. Nu-i nimic, chiar daca nu stii un stil de dans, e deajuns sa stii doar unul, iar totul va veni de la sine. Stiind dansuri sportive, iti va veni mai usor sa dansezi chiar si populara sau muzica usoara, pentru ca mintea ta este deja formata si stie sa simta ritmul.
Poate ar trebui ca in gradinite si in scoli sa se faca cursuri de dans! Sau sa se organizeze festivaluri de dans gratuite.