Cartile sunt prieteni reci, dar siguri

„Orice carte care ajută un copil să-și formeze obiceiul de a citi, să facă din citit o nevoie adâncă și continuă pentru toată viața sa, este bună.” – Maya Angelou.

Mare dreptate avea doamna si mare pacat ca in zilele noastre copii aleg sa stea mai mult in fata calculatorului pe fel si fel de jocuri decat sa citeasca o carte, fie ea si una online. Lumea www ofera posibilitati infinite de a face cunostinta cu martile opere ale literaturii universale, romanesti din toate timpurile. Trebuie doar ca generatia noua sa fie intr-o oarecare masura reeducata si sa li se reaminteasca placerea cititului.

Eu nu inteleg de ce sa nu citeasca ingerul a strigat decat sa citeasca fel si fel de povesti siropoase si deziluzii in iubire de pe te miri ce retea de socializare… Sau de ce sa nu citeasca mamele copiilor lor basmele romanilor in loc sa le dea drumul pe un canal de desene animate si sa ii lase pironiti in fata televizorului ore in sir….? Chiar nu inteleg de ce, atat noua generatie, cat si generatie mai veche prefera mijloacele astea nocive pentru ochi si sanatate in general in loc sa stea relaxat si sa citeasca o carte buna.

Palatul de clestar al invataciunii si al nenumaratelor povesti minunate sta doar in cartile care, acum, din pacate, stau prafuite pe rafturile fiecaruia dintre noi pentru ca nu exista om care sa nu aiba in casa macar o carte veche… o carte care poate deveni cel mai un prieten… adevarat… un prieten rece dar sigur!

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns