Boiler pe lemne: 6 aspecte de știut

lautaro-andreani-kRZq614lpwI-unsplash

Boilerul pe lemne este o soluție perfectă de încălzire și preparare a apei calde menajere, pe care încep să o prefere din ce în ce mai multe persoane. În contextul costurilor foarte mari pe care le ridică gazele naturale, boilerul pe lemne devine o alegere eficientă din punct de vedere termic și economic. Iată și alte aspecte importante pe care ar trebui să le știi despre boilerele pe lemne, care te pot ajuta să investești eficient.

Boilerul pe lemne este eficient din punct de vedere al producerii apei calde

Primul lucru care ne interesează la un boiler este eficiența termică și capacitatea de producere a apei calde, pentru că în definitiv acesta este scopul său. Astfel, când alegi boilerul pe lemne trebuie să ai în vedere capacitatea acestuia. Există boilere de 80, 100 sau 200 de litri, așa că va trebui să alegi varianta cea mai bună pentru nevoile tale.

Pentru că produce apa caldă, vei vedea că poți utiliza boilerul pe lemne și pentru încălzire, vei resimți  la interiorul locuinței acest lucru, la nivel de creștere a temperaturii. Poți racorda caloriferele la boiler, însă pentru aceasta vei avea nevoie de instalatori pricepuți care să te ajute în acest sens.

Boilerul pe lemne necesită instalarea unui coș de fum

Boilerul pe lemne este un dispozitiv care presupune arderea combustibilului solid cu eliberare de noxe și fum. Pentru a realiza acest sistem de ardere este nevoie să ai în vedere și construirea unui coș de fum, care să treacă prin structura casei, degajând gazele spre exterior.

Coșul de fum trebuie să fie suficient de înalt astfel încât eliminarea gazelor să se facă cu ușurință, fără a fi purtate de vânt înapoi în locuință.

De asemenea, coșul de fum trebuie să fie realizat din cărămidă și izolat termic, pentru a nu produce mici accidente la nivelul intersecției cu alte elemente constructive.

Boilerul pe lemne necesită curățarea periodică a cenușarului

Pentru că folosesc combustibil solid, boilerele pe lemne vor necesita curățarea cenușarului după fiecare tranșă de încălzire. Cenușarul se află în partea inferioară a boilerului, imediat sub focar și este menit să acumuleze cenușa. Atenție însă, dacă cenușa este acumulată peste măsură, acest lucru va influența capacitatea tirajului boilerului, drept pentru care va fi nevoie să cureți frecvent.

Boilerul pe lemne necesită curățarea instalațiilor

Înainte de montajul efectiv al boilerului va trebui să iei în calcul și curățarea instalațiilor care vor fi racordate la acesta. Instalațiile trebuie să fie lipsite de impurități și rugină, pentru că în caz contrar ele vor influența modul de comportare al alimentării.

Pentru ca boilerul să alimenteze instalațiile este nevoie de acționarea robinetului, care va permite trecerea agentului termic prin țevi.

Boilerul este o soluție eficientă pentru orice sezon

Ca și centrala termică, boilerul poate fi folosit în orice sezon pentru prepararea apei calde. Acesta este cel mai mare avantaj al boilerelor, pe lângă faptul că reprezintă o soluție economică de încălzire.

Boilerele nu necesită investiții majore

Boilere nu necesită decât minime verificări anuale, pentru a te asigura că funcționarea este în parametri optimi, însă nu va ridica alte costuri de-a lungul timpului.

Este indicat să alegi un boiler luând în calcul cerințele pe termen lung, pentru a te asigura de faptul că acesta va răspunde nevoilor tale, chiar și în cazul în care familia se extinde.

Boilerele sunt soluții perfecte pentru a fi utilizate atât în locuințe, cât și în anumite spații de birouri sau în general acolo unde este nevoie de o alimentare corectă cu apă caldă menajeră, care să nu ridice costuri la fel de ridicate precum în cazul centralelor termice pe gaz.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns