click aici

Autismul personal


Autismul este o boala foarte grava, o tulburare psihica ce afecteaza dramatic viata celui afectat. Cauzele, inca nu sunt stiute, poate si pentru asta interventia asupra acestei afectiuni este imposibil de realizat. Insa simpomele sunt stiute, in general duce la actiuni repetitive, evitarea contactului cu lumea, o comunicare foarte restransa si interes scazut pentru orice. Practic un autist este complet „rupt de lume”, prefera sa petreaca parte a existentei sale in lumea lui! Dar oare cati nu traim in „lumea noastra”, cati nu refuzam societatea in general?

autismul

Autismul personal – Sursa foto Google Images

O alta caracteristica a persoanelor suferinde de autism este o sensibilitate exagerata, mult peste limita „normala” a majoritatii. Acum, unde este limita normala…nu stim, insa putem sa o intuim. Forme mai usoare de autism exista, oameni ce totusi functioneaza cat de cat in societate, insa sunt prezente ce nu se remarca, prefera „statutul” de observatori. Se spune despre autisti ca sunt precum un „magnet” de suferinta, ca simt tristetea si frica, tocmai datorita unei sensibilitati ridicate. Daca este asa, nu se stie cu precizie, insa in mod ciudat, tocmai un autist este cel ce a adus in atentia lumii durerea si frica traita de animalele ce urmeaza a fi sacrificate!

Nu cu mult timp in urma, vitele spre exemplu, erau omorate in stare de constienta. Insa odata cu o campanie sustinuta de un autist ce pretindea ca simte teama animalelor, metoda a suferit modificari, acum exista norme ce au ca scop anestezierea animalelor inainte de sacrificare. Si trebuie sa recunoastem, fara a fi autisti, este o masura mult mai umana.

Insa la modul general termenul de „autist” mai este folosit si in a descrie persoanele ce refuza societatea, raul din ea, morala decadenta, in general interactiunea cu oamenii, practic o persoana ce se izoleaza voit de oameni. De ce se intampla asta, care este motivatia unui asemenea gest ce duce la o izolare? Nu stiu, dar daca ai tendinta de izolare, de ce sa nu o expui aici, si odata cu asta, poate ne spui si motivatia gestului?

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.
LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Devenim mai puternici, nu repetăm aceleași greșeli

Câți dintre noi avem capacitatea să lăsăm în urmă perioadele înnegurate din viața noastră? Câtă doză de optimism și determinare

Motoarele electrice, indinspensabile muncii de zi cu zi

Motoarele electrice sunt pretutindeni! In casele noastre, functionalitatea mecanica a fiecarei masini pe care o vedem in jurul nostru este

Piri Reis – Harta misterioasa

Cum poate fi pana si o harta plina de mister? In general nu se intampla asta, insa nu si in


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte