De ce este Dresden o destinatie buna de vacanta

Dresden

Exista un motiv pentru care Dresda (in germana Dresden) este unul dintre cele mai populare orase germane. Dresda este un oras plin de istorie si cultura, de unde si nenumaratele muzee. Cu 63 la suta din suprafata sa dedicata padurilor si spatiilor verzi, Dresda este, de asemenea, unul dintre cele mai verzi orase din Europa. Fie ca doresti sa vizitezi un muzeu dedicat bijuteriilor, sa urmaresti o reprezentatie spectaculoasa la casa de opera sau sa privesti animalele din Gradina Zoologica, poti face toate aceste lucruri in Dresda. In Dresden ajungi foarte usor din Romania, cu un microbuz rapid si confortabil de la firma de transport persoane Waltrans. Iata ce poti vizita cand ajungi in Dresda, Germania:

Castelul Dresden

Castelul a fost construit in secolul al XVI-lea si este magnific chiar si in ziua de astazi. Este evident de ce Dresden Schloss atrage in continuare turisti din intreaga lume, fiind resedinta regilor de peste 400 de ani. Astazi, castelul gazduieste 5 muzee care prezinta literatura speciala, tablouri si armerie.

Gradina zoologica din Dresda

Situata in Gradina Groser, Gradina zoologica din Dresda gazduieste peste 3.000 de animale, reprezentand peste 400 de specii, cu accent special pe animalele asiatice. Fondata in 1861, este una dintre cele mai vechi gradini zoologice din Germania si este o activitate minunata pentru intreaga familie.

Groser Garten

„Inima verde a orasului Dresda”, asa cum este cunoscut acest parc public, se afla chiar in sud-estul centrului orasului si ofera atat vizitatorilor cat si localnicilor, ocazia de a se relaxa si de a se bucura de aer curat. Localnicii adora sa se plimbe cu rolele, sa stea pe iarba si sa se bucure de soare, sau sa faca plimbari in familie. Este un loc verde, linistit, in care multi oameni aleg sa isi petreaca pauza de masa. Este locul ideal in care te poti relaxa cateva ore dupa drumul facut cu un microbuz de transport persoane in Germania.

Zwinger

Situata in inima orasului vechi, Zwinger este una dintre cele mai frumoase cladiri din Dresda si una dintre cele mai importante cladiri baroce din Europa. Gazduieste Galeria de imagini Old Masters, o armerie, Colectia de portelan si un muzeu zoologic.

Königstrase

Pentru a-ti crea o imagine despre cum arata odinioara Dresda, indreapta-te spre Königstrase in cartierul Neustadt si admira casele frumos restaurate din secolul al XVIII-lea. O multime de restaurante si buticuri elegante sunt ascunse in curtile interioare.

Muzeul de istorie militara din Bundeswehr

Muzeul Militarhistorisches der Bundeswehr iti permite sa explorezi lumea istoriei militare a Germaniei. Exista peste 1,2 milioane de articole care pot fi admirate aici, inclusiv 800 de vehicule terestre, aeriene si maritime, mai mult de 1000 de arme si multe altele.

Semperoper

Daca esti in cautarea unei nopti pline de divertisment de inalta calitate, viziteaza Semperoper, casa de opera din Dresda. Nu vei fi fermecat doar de performanta actorilor, ci si de frumosul stil neorenascentist. Teatrul de opera a avut premiere chiar si pentru faimoasele opere ale lui Wagner si Strauss.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns