Sirena si marinarul

sirenaUndeva, intr-o mare uitata de oameni si pescarusi,de cunoscut si cert, exista demult o certitudine: o sirena.Fiind plictisita de lipsa oricarei posibilitati de a isi petrece timpul, in afara inotului in aceleasi ape cunoscute si ras-cunoscute, de a se hrani si de a se odihni in palatu-i de clestar, cauta neobosita orice frantura de nou din apele strabatute de atatea ori. Se agata de fiecare grota, de fiecare stanca, de fiecare fir de nisip aflat pe fundul acelei nu a fost niciodata, pornind iarasi si iarasi sa le cerceteze avida de nou,dezamagita dupa fiecare explorare esuata,dupa fiecare cautare nereusita.Insa intr-o buna zi, printr-o minune nestiuta si neexplicata, pentru ca,nu-i asa? Minunile nu se explica,pe acele ape si-a facut aparitia un marinar plutind pe intinderile calme si netede intr-o barca, pe jumatate lesinat de caldura puternica si de osteneala.

Dupa ce a dat cateva tarcoale barcii, fara a observa vreo miscare a acelui corp ce atarna pe jumatate aproape in afara, cautand sa vada daca mai exista o farama de viata, observa o miscare aproape imperceptibila a pleoapelor ce fusesera stropite cu apa marii de coada sirenei. Realizand ca si-a gasit o noua jucarie, prima grija a sirenei a fost aceea de a il duce cat mai repede cu putinta la adapost de soarele ce incepuse sa dogoreasca pe cerul limpede si sticlos. La o oarecare distanta se aflau insule ce puteau oferi un refugiu pentru omul prabusit in acea barca.

Si-a adunat toate puterile si a dus barca in acel loc ferit de soare, si s-a retras la o distanta de la care nu putea fi zarita asteptand ca omul sa isi revina in simtiri. Curentul de aer rece ce colinda acea grota facu ca omul sa isi revina intr-un final. Deschise ochii si buimac privi imprejurul sau, nestiind unde se afla sau ce se intamplase cu el. Cu greutate incerca sa se ridice de pe marginea barcii, se rostogoli insa in final pe fundul acesteia, unde ramase nemiscat, privind stancile de deasupra sa. Ii era sete, il chinuia o sete ce simtea ca avea sa-l omoare incetul cu incetul, buzele-i crapate soptira in cateva randuri „apa, apa”, apoi inchise ochii si cazu intr-un somn adanc. Sirena ramase inca nemiscata la adapostul oferit de stancile in spatele carora se refugiase, observand si ascultand. Dupa un timp, convinsa fiind ca nu exista sansa de a fi vazuta de marinar, se apropie cu atentie de barca, ascultand respiratia neregulata a marinarului ce se lupta mai departe cu inchipuirile din visele sale si cu setea.

Se apuca cu mainile de marginea barcii si se ridica usor pana putu sa-si vada jucaria adormita aiurand. Era ocazia asteptata toata viata ei de pana atunci, auzise despre acesti oameni din povestile pe care mama si bunica i le spuneau seara inainte de culcare, povesti cu sirene indragostite de acesti oameni, sau marinari cum parca mai sigur le spune, sirene care au renuntat la viata lor din ape pentru a se transforma in muritoare si pentru a trai pe uscat alaturi de barbatul pe care il iubeau. „ Daca ma indragostesc? „ o strafulgera un gand care o facu sa se infioare fara sa inteleaga de ce.

„Nu”… isi spuse privind chipul aspru si batut de vant al marinarului, privindu-i barba murdara si incalcita. „Si totusi”… Privind mai atenta la trasaturile lui, observa ca fara claia aceea care-i acoperea obrajii ar putea fi chiar dragut. „Mmm!” „Hei!” se certa singura. Oricum nu era timp de pierdut, trebuia sa faca ceva pentru a-si pastra in viata jucaria. Ii picura cu atentie cateva picaturi de apa dulce pe buzele-i crapate de sete, apoi aruncandu-i o ultima privire grabita se scufunda in cautarea unor ierburi din care sa prepare leacuri pentru a-si inzdraveni jucaria.

Si… cam atat. La naiba cu sirenele si cu marinarii beti, la naiba cu povestile pline de sirop de coacaze, si la naiba si cu inspiratia mea expirata! Fiecare sa scrie ce vrea mai departe! Eu m-am saturat, si in curand innec sirena si sinucid marinarul!

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns