click aici

Siguranta alimentara


Au apus demult vremurile cand stiam in proportie de 80% ce puneam pe masa si din ce se alcatuia meniul nostru zilnic.
Schimbarile datorate globalizarii, criza economico-financiara si rapida evolutie tehonolgica au un efect covarsitor si asupra industriei alimentare.
Progresul continuu al societatii umane a dus la o omniprezenta a tehnologiei in toate domeniile
Transformarile prin care trec economia si societatea noastra se manifesta in toate planurile, o importanta deosebita reprezentand-o preocuparea legata de alimentatia si impactul direct al acesteia asupra sanatatii consumatorilor.

farapoza_500Subiect de mare actualitate, siguranta alimentara are un impact major si ne preocupa permanent.
Suntem mai degraba familiarizati cu termeni ca aditivi alimentari decat cu alimentele in sine.
Dar nu trebuie sa consideram ca alimente daunatoare orice produs alimentar care contine aditivi in scopul îmbunătăţirii siguranţei, valorii nutriţionale şi/sau aspectului acestuia.
Sa urmarim mai jos o scurta definitie a aditivilor alimentari marcati prin litera E, ceea ce semnifica faptul ca sunt aprobati spre a fi folositi in Europa.
Aditivii sunt substante chimice adaugate in alimente in cursul procesului de procesare si productie, cu scopul de a le spori aroma, gustul, pentru a le ameliora aspectul si pentru a le prelungi termenul de valabilitate.

Numarul acestor substante este relativ mare si sunt admise legal in diferite tari, pe baza unui nomenclator acceptat pe plan international.
Oricare ar fi constrângerile, siguranţa alimentară trebuie să rămână obiectivul principal al unei societăţi civilizate. Pentru ca numeroase organizatii internationale s-au sesizat cu privire al aceste adaosuri sintetice, declarandu-le toxice , trebuie sa invatam sa diferentiem acesti aditivi.
Atmosfera de panică creată în jurul aditivilor alimentari este cauzată de numeroase informatii nesustinute stiintific. Trebuie sa constientizam ca in prezent nu exista nu exista nicio reteta care sa nu contina conservanti, antioxidanti, coloranti sau amelioratori si sa acceptam schimbarea si progresul cu tot ce implica acestea.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.
LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Anvelopele de iarna: intre lege si finante personale

O problemă cu două necunoscute  O lege apărută la sfarsitul verii lui 2011 spune ca soferii sunt obligati sa isi

Cadou de casa noua

Fratele meu si sotia lui, proaspat casatoriti, se mutasera in casa noua. Dupa cum se obisnuieste la noi, cand cineva

Siguranta inainte de toate

De ceva vreme vedem mai peste tot la tv sau pe internet, cum tot mai multi oameni, mai ales cei


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte