banci straine online cu conturi in euro

Pregatiri pentru masa de sarbatori: 5 produse esentiale

pexels-nicole-michalou-5778892

Masa de sarbatori este mereu speciala, pentru ca este un prilej de intalnire cu cei dragi. Deseori, este singura ocazie in care te intalnesti cu toata familia. Daca esti gazda sau participi la organizarea mesei, trebuie sa te asiguri ca totul este perfect. Ai nevoie de un decor care sa induca atmosfera si, bineinteles, de produse alimentare si bauturi de calitate. Masa de sarbatori trebuie sa fie un festin de arome si gusturi, dar sa fie pe placul tuturor. De aceea, este bine sa intrebi invitatii despre mancarurile si produsele care le plac sau nu. Exista insa cateva produse care fac deliciul oricui si pe care le consideram esentiale pentru o masa de sarbatori. In randurile care urmeaza iti prezentam 5 dintre ele.

1.  Bauturi alcoolice din fructe

Lichiorurile din fructe sunt apreciate in special de doamne si domnisoare, dar nimeni nu refuza o caisata de casa ori o visinata sau afinata. Bauturile alcoolice care se obtin din fructe macerate cu zahar si alcool tare de cereale sunt pline de arome si sunt ideale la desert, dar si ca digestive. Gustul fructelor ramane in bautura si iti incanta papilele gustative.

2.  Mezeluri traditionale

In sezonul rece, mezelurile traditionale sunt printre cele mai apreciate produse gastronomice. Cine rezista in fata unui platou cu jumari, slanina, toba, sorici, muschi afumat si alte bunataturi? Mezelurile traditionale se gasesc si in lanturile comerciale, dar cele mai bune sunt cele facute in gospodaria crescatorilor de animale si a taranilor. Jumarile trebuie sa fie mici si fara bucati de piele sau zgarci. Sunca trebuie sa fie patrunsa, fara zone roz. In ce priveste mezelurile afumate, aroma de fum trebuie sa fie discreta. Alege doar mezeluri afumate cu lemn natural, nu pe cele cu aroma de fum sau tinute deasupra unor focuri din lemne inferioare.

3.  Vin

Dupa mesele copioase de sarbatori, trebuie sa consumi o bautura potrivita. Vinul este cel mai potrivit si apreciat. Cel rosu, in special, se potriveste cu bucatele grase, ca friptura, caltabosul, sarmalele, carnatii. La desert merge si un vin roze, iar vinul alb se potriveste cu branzeturi, peste si prajituri cu crema. Alege vinuri bune, de la magazine online sau offline care comercializeaza branduri cunoscute pentru calitatea lor. Sarbatorile sunt un bun prilej de a incerca un vin premiat sau de colectie. Toti invitatii vor fi impresionati de o astfel de licoare.

4.  Cozonac

Cozonacul este desertul emblematic al sarbatorilor romanesti. Niciun Craciun sau Paste nu este complet fara cozonac. In comert se gaseste cozonac de toate tipurile: italienesc, cu rahat, cu cacao si nuci, cu stafide si alte umpluturi delicioase. Daca vrei un cozonac ca la mama acasa, il poti comanda la gospodine care fac deserturi pentru vanzare. Ai si optiunea de a invata sa-l faci singur. Pe internet exista numeroase retete si filmulete explicative, din care inveti atat pasii necesari, cat si detaliile care fac diferenta. Cozonacul presupune ceva munca si rabdare, dar satisfactia pe care ti-o da un produs culinar delicios pe care l-ai facut cu mainile tale este inegalabila.

5.  Vin spumant

Cand te intalnesti cu cei dragi si sarbatoresti un nou Craciun impreuna sau trecerea in noul an, tebuie sa bei ceva fin. Vinul spumant este sinonim cu spiritul festiv, petrecerile unice si toasturile pline de speranta. Pe piata exista numeroase branduri de spumant, de la cele de productie locala la cele italienesti si franceze. Sampania ramane standardul de excelenta in materie de vinuri spumante si, daca vrei sa servesti un pahar, sarbatorile reprezinta cel mai bun moment.

Odata ce faci lista cu produse pentru masa de sarbatori, organizarea se simplifica. Adauga produsele de mai sus pe lista ta si bucura-te de sarbatori.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns