Piata muncii in Romania

hrpDin pacate in Romania avem o piata a muncii foarte slaba, majoritatea romanilor fiind someri cu acte. Pe langa acest fapt nefericit pana si metoda de payroll in Romania nu este una foarte buna. Nu stiu daca asa numitul salary calculator ar trebui sa functioneze la fel pentru toata lumea cert este ca este o mare diferenta intre munca si felul in care suntem platiti noi, romanii, si munca si modul de plata din strainatete.

Cred ca niste elemente noi de payroll outsourcing le-ar fi necesare mai marilor nostri.

Chiar vorbeam acum ceva timp cu o prietena din Spania, de fapt fosta mea sefa, si vorbeam despre locurile de munca aproape inexistente in Romania. Cand am intrebat-o cum stau lucrurile la ei mi-a spus ca este si la ei mai putin de munca decat in alti ani insa se plteste mult mai bine decat la noi.

Nu m-a mirat absolut deloc ceea ce mi-a spus pentru ca stiam foarte bine cum stau lucrurile acolo… Stiu insa si cum se munceste in afara.. pretentiile sunt mult mai mari, se munceste mai mult dar mai curat si cu mai mult respect din partea patronilor. Insa salariile sunt pe masura.

In Romania avem nevoie ca piata muncii sa fie revigorata, sa fie cumva pusa pe picioare… insa ca acest lucru sa fie posibil avem nevoie de oameni capabili, oameni destul de curajosi incat sa vina cu idei de schimbare drastice. Ar trebui ca si cei de la noi sa se gandeasca si la nevoile angajatilor nu numai la ale lor. Munca nu a omorat pe nimeni niciodata asa ca as prefera de o mie de ori sa am un loc de munca in care sa muncesc pe branci de dimineata pana seara dar sa fiu platita pe masura in locul unui loc de munca in care lucrez la fel de mult dar sunt platita la jumatate.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns