click aici

Organizarea unei afaceri ordonate

Organizarea unei afaceri ordonate

In Romania afacerile se fac pe termen scurt, sau cel putin cei care se apuca de afaceri nu gandesc pe termen lung. Am observat asta la toate afacerile romanesti, tocmai de asta in timp acestea se plafoneaza si din lipsa de profesionalism, esueaza lamentabil.

Recent am vazut non-profesionalismul romanesc in materie de afaceri. Am mers intr-o zi sa imi cumpar cauciucuri de iarna de la un magazin din oras. Spatiu destul de mare, destul de interesanta afacerea, cu multe sortimente de cauciucuri si cu angajati de treaba. Iti ofereau toate serviciile de la montare cauciucuri pana la echilibrare, gratuit. E marketing bun acesta, insa am ramas cu o impresie foarte proasta de organizarea lor, de fapt, mai mult non-organizare.

Cauciucurile erau aruncate peste tot, combinate intre ele pe toate marimile si fara a fi sortate si asezate ordonat. Intr-o astfel de afacere nu te poti prezenta asa clientului, facandu-l sa astepte ca tu sa ridici fiecare cauciuc in parte sa vezi care i se potriveste. Un raft nu aveau unde sa fie ordonat un cauciuc macar, ceea ce nu e tocmai profesionalism.

Am avut ocazia de a intra si in magazia lor din spatele magazinului, care avea cateva rafturi vechi si prafuite, unele rupte pentru ca erau din lemn, iar unele abia se tineau datorita greutatii cauciucurilor.

M-am gandit ulterior, daca tot doresti sa dezvolti o afacere mare, de ce nu optezi nene pentru rafturi metalice? E o alternativa foarte ieftina si ai o organizare demna de europa de vest. Cand clientul iti intra in depozitul de cauciucuri si observa cauciucurile puse in ordine, pe rafturi, pe dimensiuni, nu mai are nevoie sa vina la tine sa te intrebe ce cauciuc i se potriveste sau sa te intrebe unde gaseste cauciucul X. Pur si simplu se uita la rafturile metalice cu cauciucuri ordonate ca la carte.

Gasesti rafturi metalice ieftine in aceste zile foarte usor, sunt usor de montat, au o durabilitate mai mare ca rafturile vechi din lemn, si totodata ai pretentii de la firma ta avand astfel de rafturi. Prima impresie conteaza. Nu poti sa prezinti clientului un morman de cauciucuri, dar poti sa ii prezinti frumos pe rafturi, asezate frumos, multitudinea de cauciucuri de unde sa-si aleaga.

Si asta nu se preteaza doar la cauciucuri, la orice firma ce vrea sa fie demna de secolul 21 ar trebui sa opteze pentru rafturi metalice daca acestea sunt necesare afacerii lor. Totusi, chiar si un depozit obisnuit merita sa arate ordonat si curat, doar asa afacerea iti poate creste vazand cu ochii.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Related Articles

Inspira-te de la vedete in alegerea pantofilor

Pantofii pot face diferenta cand vine vorba de un look. Si, pentru a fi in top, o idee buna poate

Cu ganduri roz printre obstacole :)

As dori sa incep prin a te ruga sa citesti randurile urmatoare relaxata si .. neaparat jos, ca sa nu

7 Exemple in care stiinta intalneste spiritualitatea

Lucrurile s-au schimbat in mod semnificativ de cad Galileo a fost „arestat la domiciliu” pentru viziunile sale stiintifice destul de

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte