Ignoranța financiară distruge posibilitatea de a face economii

Ignoranta financiara

Economisirea este una dintre modalitățile prin care ne putem asigura bunăstarea financiară, alături de diversificarea câștigurilor și de exploatarea oportunităților care ni se oferă în acest sens. Nu de puține ori acceptăm cu ușurință ideea împrumuturilor pe 18 ani (lån 18 år)în dauna identificării acelor soluții financiare care ne pot oferi șansă de a dispune de proprii noștri bani, de exemplu. Există o multitudine de moduri prin care putem face economii, iar printre acestea se numără și analiza ofertelor care sunt disponibile pe piață. Însă, de cele mai multe ori, alegem calea cea mai simplă, aceea care nu presupune eforturi din partea noastră, iar rezultatul este unul de natură să ne determine “să fluierăm a pagubă”, de cele mai multe ori. De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că suntem mult prea ignoranți din punct de vedere financiar și preferăm comoditatea!

Ignoranța financiară determină găuri în buzunar!

Pornind de la cel mai banal exemplu, acela al mersului la magazin pentru a ne face cumpărăturile zilnice sau săptămânale și continuând până la modul în care ne alegem destinația de vacanță și locul în care vom fi cazați, cu siguranță că nu de puține ori ne-am “trezit” în situația de a avea regrete. Pentru că în “altă parte” prețul era mult mai avantajos pentru același produs, doar că  nu am avut dorința de a verifica dacă există alternative mai ieftine. De fapt, acest lucru izvorăște din propria noastră limitare și din faptul că noi, oamenii, avem tendința de a ne axa mai mult pe confort, iar nu pe efort. Iar orice acțiune care ne scoate din zona noastră de confort determină o stare de neplăcere.

Așa cum se menționează și pe penge247.dk, atât timp cât nu ne gestionăm în mod inteligent resursele financiare, chiar și pierderile de bani care puteau fi evitate, determină o instabilitate în balanța lunară a veniturilor și cheltuielilor noastre. Iar acest lucru se poate observa nu pe termen scurt, atunci când nu realizăm că o sumă de bani mică, cheltuită de prea multe ori, în prea multe locuri, determina un cumul de pierderi cu o valoare mare. Ci, pe termen lung, atunci când vom constată că banii respectivi puteau fi foarte ușor economisiți dacă am fi analizat mai bine ofertele de pe piață. Imaginează-ți că mergi într-o vacanță, dar că nu verifici care sunt prețurile la toate hotelurile din zona care te interesează și alegi unul la întâmplare. Gândește-te că dacă ai fi luat o altă locație, cu același nivel de stele, cu siguranță că ai fi obținut o reducere, mai ales dacă ai fi efectuat rezervarea în mod direct.

Dar, dacă ai ales să o faci prin intermediul unei agenții, atunci sigur vei fi plătit mai mult. Chiar și așa, tot ai fi făcut economie, dacă ai fi solicitat mai multor agenții de turism oferta pentru aceeași locație. Pentru că fiecare dintre aceste agenții au contracte de colaborare cu regim de ofertă diferențiată, ceea ce înseamnă un avantaj pentru client care alege să nu fie ignorant cu banii lui, ci optează pentru a analiza ofertele de pe piață. Fiindcă numai așa vei putea strânge bani pentru a te bucura de bunăstarea financiară!

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns